Urheilutapahtumat ovat vihdoin palanneet – Lapualla pelattiin jalkapalloa

20.07.2020

Lapualla järjestettiin viime viikonloppuna jalkapallon P-11 harrasteturnaus, jossa olivat mukana Ponnistus, Sisu, Ryhti, SoPS ja SJK. Harrasteturnaus täytti järjestäjien odotukset: tasaisia pelejä, onnistumisia, itsensä voittamista ja erinomaista käytöstä niin viheriöllä kuin viheriön reunallakin.

TUL:n jalkapallovastaava ja Seinäjoen Sisun hankevastaava Jarkko Tenkula oli erittäin tyytyväinen näkemäänsä ja itse kentän reunalla kokemaansa.

– Jalkapallo on iloinen asia ja nyt me tarjosimme palloliiton strategian mukaisia mielenkiintoisia otteluita, sekä TUL:n strategian mukaista matalan kynnyksen harrasteliikuntaa. Tavoitteena tällä toiminnalla on ennaltaehkäistä niin sanottua dropouttia tarjoamalla tasaväkisiä pelejä pelaajien omalla tasolla. Mielenkiintoisia ja hyviä pelejä tulee tarjota kaikille, myös niille joilla on haasteita saada peliaikaa ”oikeissa” peleissä, oli sarja sitten junnujen liiga tai nelosdivari. Näissä peleissä koetaan onnistumisia ja luodaan pohjaa liikunnallisen elämäntapaan, Tenkula kertoi.

Ensimmäisen turnauksen järjestäjät Ari Tuurinmäen johdolla olivat erittäin tyytyväisiä onnistuneesta turnauksesta.

– Tästä on hyvä jatkaa kohti Soinin turnausta. Turnausketjun viimeinen tapahtuma pelataan OmaSP stadionilla syyskuussa. Erityskiitos kaikille valmentajille, joukkueenjohtajille, pelaajille vanhempineen sekä kioskin sedille ja tädeille. Ilman teitä olisi turnausmakkarat ja raparperipiirakat jääneet syömättä, Tuurinmäki kommentoi.