Vuoden vapaaehtoisyhteisö on Tampereen Kisatoverien järjestyshenkilöt

24.01.2020

Vuoden 2019 lopulla keräsimme ilmiantoja potentiaalisista yhteisöistä saamaan Vuoden vapaaehtoisyhteisö -tittelin ja 2000€ Viking Linen lahjakortin. Ilmiantoja tuli runsaasti ja pitkän harkinnan jälkeen valinta osui Tampereen Kisatoverien järjestyshenkilöihin. Palkinto luovutettiin Vuoden vapaaehtoisyhteisölle TUL-juhlassa perjantaina 24.1. Scandic Simonkentän juhlatilassa.

Ilmiannon perustelut kuuluivat seuraavanlaisesti: ”Tampereen Kisatoverien järjestyshenkilöt koostuvat joukosta vapaaehtoisia seuran jäseniä ja muualta mukaan tulleita talkoolaisia. Järjestyshenkilöt toimivat työtehtävissä monissa suurissa tapahtumissa, esim. Tampereen Messuilla ja sitä kautta tuovat varoja seuran lasten ja nuorten edullisen harrastamisen mahdollistamiseksi Tampereen Kisatovereissa. Kulunvalvonnan ja liikenteenohjauksesta saatavat tuotot siis ohjataan suoraan lasten ja nuorten harrastustoimintaan, esim. harjoitusvuorokulujen kattamiseksi.”

Vuoden vapaaehtoisyhteisön jäsenistä istutimme Reijo Lehtisalon kertomaan hieman tarkemmin yhteisön toiminnasta ja merkityksestä.

– Toimimme täällä Tampereen Messuilla järjestyshenkilöinä kulunvalvonnassa ja liikenteenohjauksessa, sekä autamme myös messujen pystyttämisessä. Lisäksi olemme olleet mukana esimerkiksi Autoliiton Lumihiutale-operaatiossa, Lehtisalo kertoo.

Into tekemistä ja seuratoimintaa kohtaan motivoi

Tampereen Kisatoverien järjestyshenkilöiden porukkaan on lähdetty mukaan erilaisista taustoista, mutta kaikkia yhdistää into tekemiseen ja halu mahdollistaa seuratoiminnan tehokas pyöriminen.

– Itse olen toiminut järjestyshenkilön tehtävissä jo todella pitkään. Kisatoverien hommiin päädyimme vaimon kanssa noin 10 vuotta sitten, kun olimme tekemässä näitä hommia eräälle toiselle seuralle ja täältä Kisatovereista tiedusteltiin, että olisimmeko päässeet myös tänne Tampereen Messuille hommiin. Kaiken kaikkiaan meitä on 25 vakituista, aktiivista henkilöä ja siihen päälle noin 50 henkilöä, jotka käyvät satunnaisesti tekemässä järjestyshenkilön hommia, Lehtisalo avaa.

Tiiviissä yhteisössä viihtyy hyvin

Vapaaehtoisena järjestyshenkilönä toimiminen on äärimmäisen tärkeää toimintaa seuran kannalta, mutta myös järjestyshenkilöt itse kokevat toiminnan monella tapaa merkitykselliseksi.

– Itselleni kyseessä on harrastus. Eläkeläisenä on aikaa sen verran paljon, että pääsen paikalle oikeastaan milloin vain ja aina olen mielelläni tullut. Monille täältä on myös muodostunut sellainen sosiaalinen piiri, mihin on kiva tulla moikkaamaan ystäviä ja samalla tekemään hyvää. Tottakai on myös hienoa, että omalla toiminnalla voi edesauttaa paikallisen urheiluseuran toimintaa ja näin mahdollistaa nuorille liikunnan harrastamista, Lehtisalo päättää.