Winter break

22.02.2021

TUL:n nuorisovaliokunta toteutti kansainvälisen nuorisoprojektin suunnitteleman winter break -tapahtuman Konttaisilla. Ajankohta oli erinomainen, sillä pohjoisen hiihtolomaruuhkat eivät olleet alkaneet ja Liikkeelle -talvitapahtumaviikko oli parhaillaan käynnissä.

Mistä sitten hyvä winter break syntyy ? No tietenkin hyvästä seurasta, erinomaisesta ohjelmasta, Suomen luonnosta ja yllätyksistä. Ja totta tosiaan niitähän piisasi…

Retki-Konttaisen mökit toimivat osallistujien majoituspaikkana ja tukikohtana. Aamun sarastaessa, pakkasmittarin näyttäessä -30 astetta retkeilijät suuntasivat kohti seikkailuja. Kylmät aamut takasivat kirkkaat päivät. Postikorttien maisemat olivatkin totta. Olotila oli uskomaton, välillä jopa henkeä salpaava.

Ohjelmassa oli pohjoisen vahvimman poron löytäminen. Sellainen löytyikin ja Kuura oli sen nimi. Hyskyt huusivat ja munkki maistui porontaljan lämmittäessä kylmästä kärsiviä pakaroita. Hyvä reissu on sellainen missä sattuu ja tapahtuu, olet sitten ojan pohjalla tai rinteen huipulla. No me oltiin molempia ja kummastakin selvittiin. Toiseen tarvittiin hinaajaa ja toiseen rattikelkkaa. Ikimuistoista oli nähdä Valtavaaran ja Riisitunturin lumiset maisemat. Onhan lumi valkoista, mutta niin valkoista. Kylmä ei haitannut ja pulkalla pääsi reipasta vahtia alaspäin.

No mitä jäin kaipaamaan? Revontulet olisivat kruunanneet reissun, mutta tummassa sametissa tuikkineet tähtitaivaan kristallit korvasivat revontulien puuttumisen. Ja pitäähän jotain jäädä seuraavallekin reissulle eli jos alkaa kiinnostaa, niin ottakaa rohkeasti yhteyttä. Me tarjoamme Liikuntaa, Elämyksiä, Tietoa ja Taitoa, sekä Elämän makuista empatiaa.