”Aivan mahtavaa” – Poikien P12 harrasteliigaa Seinäjoella

P12 poikien harrasteliiga. Kahviteltan edessä poika nauraa katsoen kameraa.

Otsikon mukaisesti kuvaili Kurikan Ryhdin joukkueenjohtaja Kati ”äitee” Kytölä joukkueensa ja omia tunnelmia sunnuntaina pelatussa P12-poikien harrasteliigan turnauksessa Seinäjoella Kyrkösjärven tekonurmella. Ryhdin poikia valmentaa energinen kolmen nuoren kolmikko. Tytöt ovat luotsanneet joukkuetta jo pidemmän aikaa. Harrasteliigan mukanakin he ovat olleet alusta alkaen. Ryhti olikin yksi viidestä heti mukaan lähteneistä joukkueista. Kytölää tentatessa ei toiminnasta moitittavaa löydy. "Tämä on ollut ihan parasta meidän pojille ja joukkueelle", hän jatkaa. "Tällaista harrastetoiminnan pitää olla ja tällaisena sen tulee jatkua, eikös vaan Jakke".

TUL Pohjanmaan piirin toiminnanjohtaja Jarkko Tenkulan on helppo yhtyä Kytölän mielipiteeseen ja lupaakin, että toimintaa jatketaan ja laajennetaan. Tämä palvelee niin pieniä kuin suurempiakin seuroja. Tämä tukee myös palloliiton arvojen mukaista toimintaa. Tenkula muistelee mielenkiintoisten kilpailujen ja ilon olevan merkittäviä yksittäisiä kokonaisuuksia palloliiton strategiassa. Tätä me tarjoamme lapsille, onnistumisia omalla tasolla. Piirin puheenjohtaja Ari Tuurinmäki yhtyy toiminnanjohtajan puheisiin. Ari on tämän vuoden ajan kulkenut nuoremman ikäryhmän mukana harrasteliigassa.

Harrasteliigaa pelataan Pohjanmaalla kolmessa eri ikäryhmässä. Vanhimmat ovat 2009 syntyneitä ja nuorimmat 2011 syntyneitä. Kauden aikana on tullut kyselyjä lisäikäryhmistä ja erillisiä tapahtumia onkin järjestetty. Pienenä pettymyksenä oli 2007/08 sarjan peruuntuminen, mutta drop out ehtii iskeä jo tuohon ikään mennessä. Tähän me haluamme kiinnittää huomiota toiminnallamme painottavat Tenkula ja Tuurinmäki. Harrasteliigan myötä on syntynyt myös vertaistukea ja toimintaa seurojen välille. Yhteinen valmentajien koulutustilaisuus järjestettiin kevättalvella Kauhavalla. Pienillä seuroille on samankaltaisia haasteita ja vahvuuksia. Niiden jakaminen tuntuu helpommalta samantasoisten toimijoiden kesken.

Tämän vuoden harrasteliiga huipentuu Seinäjoen OmaSp Stadionilla pelattavaan kaikkien ikäryhmien yhteiseen lopputurnaukseen.

Teksti: Jarkko Tenkula

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *