Avointen TUL:n mestaruuskisoissa rikottiin ennätyksiä ja tehtiin kauden parhaita tuloksia

26.05.2022

Aikuisten avoimet yleisurheilukisat

Avointen TUL:n mestaruuskisojen toisena kisapäivänä osallistujamäärä oli runsaampi kuin edeltävänä lauantaina. Monia ennätyksiä ja tietenkin kauden parhaita tuloksia syntyi. Päivän kovin tulos tehtiin naisten moukarissa, kun Maaningan Mahdin Kaisu Eskelinen pyyhkäisi moukarinsa hyvään lentoon tuloksessa 55,80 metriä.

– Tavoite on heittää vähintään 55 metriä, totesi Eskelinen ennen kisan alkua.

Siilinjärven Ponnistuksen Veeti Paavola paransi oma ennätystään pari metriä lukemiin 53,75 metriä. Moukarissa tehtiin myös aikuisurheilijoiden sarjoissa hyviä tuloksia. Kati Möttönen heitti N40-sarjaan 43,60 metriä.

– Kilpailin Leppävirralla edellisen kerran 14-vuotiaana, heiteltiin samoin aikoihin Helena Lappeteläisen kanssa. Lopetin 20-vuotiaana, ja nyt pari vuotta sitten aloitin uudestaan, kertoi Möttönen.

Jaana Siekkinen myöskin Jyväskylän Kenttäurheilijoista rikkoi 40 metriä, tuloksellaan 40,30 sarjassa N50. Varpaisjärven Vireen Liisa Mäkitörmä heitti N60 sarjaan tuloksen 35,04 ja paino lensi 14,64.

1500 matkalla juostiin omia ennätyksiä

Hyvä kisa käytiin M17-sarjan 1500 metrin juoksussa, kun Koiviston Kipinän Anssi Muistonen juoksi ajan 4.13,03. Koko kisan vetojuhtana ollut Mikkelin Kilpa-Veikkojen Eetu Valtola jäi loppukirissä, aika oli 4.14,41. Kolmannen sijan nappasi Lappeenrannan Urheilumiesten Lauri Nokkala ajalla 4.19,97.

N17-sarjan 1500 matkan voitti Mikkelin Silja Valtola ennätyksellään 5.23,83. Naisten sarjan voittaja Vilma Kyyrö Kervan Urheilijoista sai ajan 5.45,52.

Pieksämäen Veikkojen Daniel Mikkonen oli 100 metrillä nopein ajalla 12,23, kovaan vastatuuleen juostuna aika on hyvä. Veteraanien paras aika tuli M50-sarjassa, jossa Santeri Mikkonen Pieksämäeltä juoksi ajan 13,26. Elina Rönkkö Varpaisjärveltä juoksi N17-sarjassa 14,35 ja 3-loikassa hyppäsi tuloksen oli 9,10. Lapinjärven Urheilijoiden Tommi Hoven tavoitteli minuutin alitusta 400 metrillä, ei aivan onnistunut voittoaika 63,44.

Aitoja ja kiekonheittoa

Aitamatkoilla Jyväskylän Kenttäurheilijoiden Reijo Häyrinen juoksi 100 metrin aidat hyvään aikaan 18,28. Ville Sirviö Polvijärveltä juoksi miesten 110 metrin aidat 18,05. Naisten N40–sarjan 80 metrin aidoissa Helsingin Kisa-Veikkojen Riikka Huuskonen sai ajan 16,09.

Kiekonheitossa parhaan tuloksen kiskaisi Kuivasjärven Auran Juhani Pehkonen, joka lennätti M60-sarjan kiekon lukemiin 35,12. Oma tarinansa oli ikiveteraanit jotka tulivat kisoihin mukaan. Pieksämäen Veikkojen Osmo Jukarainen kilpaili  M90-sarjassa, kiekon tulos oli 11,73. Aaro Pylkkänen oli vuotta nuorempi, mutta sarja oli M85.

– Tulin tänne moukaria heittämään, pitää lähteä katsomaan miten pyörimiset voisi oppia, Pylkkänen tarinoi ennen kisaa.

Pylkkänen heitti mukavan tuloksen 15,78 metriä.

– Kyllä ne pyörimiset täytyy unohtaa, sen verran vilkkaasti nuoret pyöri, sanoi Pylkkänen.

Vaasalainen Tapani Leppälä keräsi seitsemän mestaruutta.

– Koittakaa jaksaa järjestää kisat ensi vuonnakin, näissä on niin kiva käydä, huikkasi Leppälä pois lähtiessään.

Leppävirran Urheilijat onnistuivat järjestelyissään hyvin, kelikin vielä suosi osallistujia.

Avoimet TUL:n aikuisten ja TUL Järvi-Suomen yleisurheilukilpailut Leppävirta 22.5.2022.

M85: 1) Eino Manninen SaaPu 21,60 -0,9
N17: 1) Elina Rönkkö VarpVi 14,35  -1,2 N65: 1) Tuula Siekkinen KuivjA 17,89 -1,2

M70: 1) Reijo Vauhkonen MuuY 1.08,26, 2) Heikki Pesonen KP 1.09,01
M75: 1) Olavi Miettinen KuoRe 1.16,78, 2) Markku Juopperi SpoVe 1.20,68, 3) Pertti Härkönen MuuY 1.20,94
M85: 1) Eino Manninen SaaPu 1.53,69

1500m
M17: 1) Anssi Mustonen KoivKi 4.13,03, 2) Eetu Valtola MiKV 4.14,41, 3) Lauri Nokkala LUM 4.19,97
M60: 1) Harri Kujanpää SuolU 6.57,67,