Eino Grönille kultainen ansiomerkki — Kunnon GG Rantapainit Reposaaressa

02.08.2022

Rantapainit.

Vauhdikkaan kisan nimen taustalla oli Reposaaren olympiavoittaja Kelpo Gröndahl ja lahjakkaasta Kunnon painijasta menestyneeksi viihdetaiteilijaksi kasvanut Eino Grön. Gröndahlia muistettin kisan avajaisissa laskemalla Kelpon muistokiven juurelle Suomen Olympiakomitean ja Olympiavoittajien yhdistyksen kukkalaite, minkä hoitivat takavuosina Painiliitonkin puheenjohtajana toiminut Kosti Rasinperä ja olympiavoittaja Pertti Ukkola. Painin todelliselle markkinamiehelle Eino Grönille luovutettiin Esa Wahlmanin toimesta TUL:n kultainen ansiomerkki ja Hannu Kiminkisen toimesta Suomen Painiliiton kultainen reliefi. Porin kaupungin tervehdyksen avajaisiin toi kansanedustaja Petri Huru.

Tuhannen asukkaan Reposaaren Rantapaineissa oli painiväen ulkopuolista todellista yleisöä parhaimmillaan kolmisensataa, mistä määrästä Suomessa lajin mittelöissä on voitu viimevuosina valitettavasti vain uneksia. Merkittävää kisassa oli paikallisen maakuntalehden Satakunnan Kansan voimakas kisapanostus: ennen kisaa kahden sivun juttu ja avajaisten sekä kilpailun kuvaaminen live-lähetyksenä lehden nettiin. Tulevaisuuden lajin Rantapainin kisan järjestelyihin osallistuivat taustatyön panostuksillaan myös Suomen Painiliitto, TUL:n Satakunnan piiri ja Porin kaupunki.

Kisaa oli kuvaamassa Porin Paini-Miesten seuratoiminnoissa ensiaskeleita ottava Katja Rosenqvist, hänen kattava kuvasarja aukeaa tästä linkistä:
https://katjarosenqvist.kuvat.fi/i/3fhwQtkzMy29qJebascVNWvgxDdRXABE#EinoGron0307 
(Kuvia ei saa käyttää kaupallisiin tarkoituksiin ja jos johonkin painijulkaisuun liittää näistä otoksen, niin on ehdottomasti mainittava kuvan nappaajan nimi: Katja Rosenqvist) 

Tässä linkit reposaarelaisvoimin tehtyihin videoihin Rantapainitapahtumasta 3. heinäkuuta. 

Reposaaren kunto 90v. GG-Rantapainit, Reposaari. – YouTube