LIIKUNTAPOLIITTINEN SEMINAARI – VIIVAJUOKSUMITTAUSTA KUUSSA 2052?

Liikuntapoliittinen seminaari - Viivajuoksumittausta kuussa 20

Liikuntapoliittinen seminaari järjestetään Helsingin kaupungintalolla keskiviikkona 28.9. klo 14–17 yhteistyönä Helsingin Jyryn, Reino Fri -urheilusäätiön ja TUL:n kanssa.

Tulevaisuus tehdään nyt! Juoksitpa kuussa tai maassa.

Jokaisen nuoren pitää saada kokea liikunnan iloa turvallisesti ja tasavertaisesti. Seurojen on sopeuduttava yhteiskunnan muutoksiin. Onko urheiluseuroilla vastuuntuntoa ja vetovoimaa?

Tule kuuntelemaan asiantuntijoiden ajatuksia seuratoiminnan tulevaisuudesta, joka haastaa meidät juuri nyt. Tule mukaan vaikuttamaan ja verkostoitumaan. Yhdessä olemme enemmän.

Seminaarissa on luvassa mittava määrä pohdintaa ja keskusteluja urheiluseurojen tulevaisuudesta.

Kuulemme muun muassa:
– futuristin ja keksijän Perttu Pölösen ajatuksia Tulevaisuuden lukujärjestyksestä, joka perustuu hänen samannimiseen kirjaansa
– Likes-tutkimuskeskuksen erikoistutkija Kati Lehtonen luo katsauksen urheiluorganisaatioiden tulevaisuuteen
– prof. Urpo Nikanteen ajatuksia urheiluseuratoiminnan nykytilasta ja tulevaisuudesta Helsingin Jyryn näkökulmasta
– Helsingin kaupungin edustajan tervehdyksen ja katsauksen kaupungin tulevaisuudennäkymiin
– TULn puheenjohtajan Lasse Mikkelssonin puheenvuoron
– Reino Fri -säätiön puheenvuoron (varapuheenjohtaja Birgitta Kervinen). Samassa yhteydessä jaetaan stipendit Jyryn nuorille ja lapsille (pj. Tapio Tuominen ja sihteeri Katariina Pyysalo)

Tilaisuuden juontaa Tommy Lindgren.

Asiantuntijapuheenvuorojen lomassa on kulttuuri- ja liikunnallista ohjelmaa.
Maria Prokhorova, Jeve Jeprintcev, Elio Messina: Ikkunaprinsessa
– Lumenia, Helsingin Jyryn 8-10-vuotiaiden tyttöjen voimistelujoukkue esiintyy
Eero Enqvist: Carl Ludwig Engel pohtii tulevaisuutta 1800-luvun näkökulmasta. Engelia pidettiin aikanaan suuruudenhulluna visionäärinä, johon ei uskottu.

Ovet avoinna kello 13 lähtien. Tule tutustumaan Helsingin kaupungintaloon ja toisen kerroksen aulan näyttelyyn.

Tilaisuus on maksuton. Mukaan mahtuu 200 ensimmäistä ilmoittautunutta.

Helsingin Jyry ry.

Helsingin Jyry on urheilu- ja liikuntaseura, joka on toiminut vuodesta 1902. Jyryssä lapset ja aikuiset voivat harrastaa yleisurheilua, melontaa, suunnistusta, koripalloa, tanssia ja voimistelua korkeatasoisten ohjaajien opastamina yhtä lailla kuntoilu- kuin kilpaurheilumielessä. (Ks. https://www.helsinginjyry.fi/.)

Reino Fri Urheilusäätiö

Reino Frin nimeä kantava urheilusäätiö jakaa vuosittain TUL:n piirissä urheilevien nuorten haettaviksi avustuksia urheilussa syntyneiden kustannusten korvaamiseksi. Reino Johan Fri oli, joka edusti TUL:n mestaruussarjassa pelatessaan Helsingin Jyryä. Myöhemmin hän on edustanut myös Helsingin Tovereita ja Helsingin Jalkapalloklubia pääsarjatasolla.

Työväen Urheiluliitto TUL

TUL:n Uudenmaan piiri toimii koko Uudenmaan alueella. Piiri katsoo, että liikkuminen on kaikkien oikeus iästä, sukupuolesta, seksuaalisesta suuntautumisesta, varallisuudesta tai etnisestä taustasta riippumatta. Piirin tavoitteena on, että jokaisella on mahdollisuus löytää liikunnan ilo hyvässä seurassa. (Ks. https://tul.fi/, https://tul.fi/uusimaa/)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *