Ilolla läpi Riemuleirin

04.08.2021

Riemuleirillä kaksi poikaa hyppäämässä järveen hyppytornista. Pojat ilmassa selin kameraan.

Leirin kantava teema oli hevonen. Oikeastaan tarkemmin ajateltuna keppihevonen. Leireillä tehdään usein leiriesine tai -muisto. Tällä kertaa se oli keppihevonen. Keppihevospaja toimi leirin puolivälistä yläkerran pilttuussa. Pajassa syntyi leiriläisten käsittelyssä toinen toistaan komeampia, nopeampia ja persoonallisempia keppareita, joilla Tex Willerkin olisi voinut ratsastaa aamun koittoon.

Leirin kohokohta oli läpi leirin kestänyt iloisuus. Leirillä vanhemmat leiriläiset ja apuohjaajat toimivat nuorempien apuna sitä tarvitseville ja ohjaajat tekivät ilossa suin, pilke silmäkulmassa niin ohjauksia kuin ottivat vastaan haasteita. Yksi merkittävimmistä haasteista koettiinkin jalkapallokentällä, jossa leiriläiset olivat päättäneet maksella kalavelkoja ohjaajille. Leiriläisten iskukykyinen joukkue koki yllätyksen, kun ohjaajat iskivät ottelun alussa pari salamamaalia. Erityisesti Voikkaan lahja jalkapallolle ja nyt en tarkoita Sami Hyypiää vaan meidän Tiia Walinia tuotti jatkuvaa päänvaivaa leiriläisten maalilla. Leiriläiset pääsivät kaventamaan 3-2 ottelun maaliin tulleen Jakke Tenkulan kohtalokkaan virheen takia. Klassinen maalivahdin hutipotku ei kuitenkaan ratkaissut ottelua ja niinpä valtikka pysyi ohjaajien hallussa.

Hullunkuriset haasteet laittoi niin leiriläiset kuin ohjaajatkin koville. Kahdeksan joukkuetta mitteli toisiaan vastaan mitä eriskummallisissa haasteissa. Matkan varrella piti suoriutua yhdessä mm. kynän laitosta pulloon, lehden laittamisesta pulloon (ei ollut muuten helppoa), sokkona käpymetsässä, raskaan takaan kantamisesta (varsinkin ohjaajilla) ja vesieste. Olihan siinä haastetta kerrassaan. Leiriläiset nappasivat voitot erityisesti loistavan loppukirin ja upean kannustuksen myötä.

Rivitanssin ja kaiken muun oheishevostelun päätteeksi ravattiin Kisakeskuksen ”vermossa” sateen liukastaessa rataa 2800 m tasoitus ajot. Se oli aikamoista menoa alusta loppuun. Tätä ennen kuitenkin ravattiin olympialaiset, jossa tutustuttiin mm. hevospooloon, esterataan ja lassotukseen. Olympialaisten jälkeen suoritettiin keppihevosten esittely.

Tällaiset leirit eivät onnistu ilman sitoutuneita ja osaavia ohjaajia. Kiitos teille kaikille, että teitte leirin lapsille mahdolliseksi. Ohjelmat, iltapalat, yövalvonnat ja moni muu asia ei toteudu ilman vapaaehtoisten panosta. Kiitos!

Leireilyt jatkuvat jo tulevana viikonloppuna Pajulahdessa. Syksyn aikana on luvassa erilaisia teemaleirejä ja ensi kesänä Riemuleiriä juhlitaan Kisakeskuksessa 24.–29.7.2022. TULe mukaan!