International Show Competition: ensimmäistä kertaa Suomessa

17.06.2019

Kisan idea on koota kaikkien voimistelu- ja tanssilajien harrastajia samaan tapahtumaan. Tässä historiallisessa kisassa oli nyt mukana tanssin, joukkuevoimistelun ja rytmisen voimistelun taitajia kotimaan lisäksi Virosta ja Israelista.

Idea on lähtöisin Ranskasta vuodelta 1992. Turun Jyryn seurajoukkue oli tuolloin kutsuttu Pariisiin esiintymismatkalle ja matkanjohtajana oli TUL:n naistoimikunnasta Maria-Liisa Tuomisto. Siellä he tutustuivat ensimmäistä kertaa vastaavanlaiseen tapahtumaan. Silloin jyryläiset pääsivät vain esiintymään, kilpailuihin olivat järjestäjien mukaan liian taitavia. Idea jäi kytemään TUL:n naistoimijoiden mieliin ja nyt 27 vuotta myöhemmin se vihdoin näki päivänvalon.

Avauspuheessaan Tuomisto kiitti mm. tuomareita siitä, että he rohkeasti ottivat haasteen vastaan, haasteen olla tuomarina aivan uudessa tilanteessa, uusin säännöin ja uusin lomakkein. Tarkoitus onkin, että tästä kisaa lähetään kehittämään eteenpäin ja ideaa viedään myös Kansainväliselle Työläisurheilujärjestölle CSIT:lle. Tässä pioneerikisassa kaikki sujui hyvin ja se antaakin hyvän pohjan lähteä kehittämään International Show Competitionia entistä monipuolisemmaksi liikuntatapahtumaksi.

 

Teksti: Irja Appelroth

Kuvat: Jukka Hämeenniemi