Lasse Mikkelsson on urheilujohtaja ja Turun toverien kasvatti

25.06.2019

TUL:n liittokokous valitsi sunnuntaina 16.6. liiton uudeksi puheenjohtajaksi Lasse Mikkelssonin, joka työskentelee Liikuntakeskus Pajulahden toimitusjohtajana.

Vähän yli viikon puheenjohtajakokemuksen jälkeen Mikkelsson toteaa, että TUL:n toiminta vaikuttaa hänestä tällä hetkellä vireältä ja vaikuttavalta etenkin seuratasolla.

– Kehityskohteitakin löytyy muun muassa edunvalvonnassa ja johtamisessa, Mikkelsson lisää.

TUL:n arvopohja näkyy Mikkelssonin lausunnoissa, sillä hän toivoo liiton ja jäsenseurojen tarjoavan tasavertaisia liikunta- ja urheilumahdollisuuksia etenkin nuorille.

– Puheenjohtajana vien TUL:n toimintaa liikunnallisempaan suuntaan sekä kunto- että kilpaurheilun suunnassa, hän linjaa.

Turun Toverien kasvatti

Uudella puheenjohtajalla on vahva TUL-tausta, sillä hän on aina kuulunut Turun Tovereihin. Mikkelssonin päälaji on ollut yleisurheilu, ja hän onkin voittanut Suomen mestaruuksia nuorten sarjoissa ja aikuisten Suomen mestaruuden 4 x 1 500 metrillä. Nuorempana lajivalikoimaan on kuulunut myös koripallo.

– TUL:ssä olen toiminut muun muassa kestävyysjuoksujen lajivalmentajana 1980-luvulla, Mikkelsson kertoo.

Työurallaan 62-vuotias Mikkelsson on työskennellyt Pajulahdessa toiminnanjohtajan pestin lisäksi myös liikunnanopettajana, fysiologina, valmentajana ja koulutus- ja valmennuskeskusjohtajana. 1990-luvulla hän oli virkavapaalla Suomen kestävyysjuoksujen ja kilpakävelyjen päävalmentajana ja vuosina 2004–2005 kestävyysjuoksuvalmentajana Englannissa.

Nykyisin Lasse Mikkelsson harrastaa lähinnä kestävyyslajeja sekä retkeilyä ja kalastusta. Hänen perheeseensä kuuluu puoliso Marja, joka on lääketieteen tohtori, sekä kolme lasta.

– Lapseni Anni ja Hannes ovat tällä hetkellä Helsingin ylioppilasteatterin taiteellisia vastaavina ja nuorin poikani Viljami aloittaa syksyllä muusikon opiskelut Helsingin Pop & Jazz Konservatoriossa, Mikkelsson kertoo perheestään.

 

Teksti: Salla Virtanen
Kuva: Aki Räisänen
Kuvassa Lasse Mikkelsson ja Hannu Itkonen.