Koreografiesittelyt: Kati ja Mirva

19.10.2018

Kaikilla halukkailla on mahdollisuus päästä esiintymään Joukkojen juhlaan. Voit tutustua tarkemmin kohtauksiin sekä ohjelmiin, joihin etsimme esiintyjiä TUL100-juhlavuoden sivuilta.

Kati Matinlauri ja Mirva Saarela vastaavat IV Yhtenäisyyden aikaan -kohtauksen lastenohjelmasta.

Esittele itsesi. Kuka olet ja mitä teet?

Olemme lasten kenttäohjelman koreografit Oulusta. Kati on koulutukseltaan lastentarhanopettaja ja työskentelee päiväkodissa. Mirva on fysioterapeutti ja työskentelee kuntoutuspalveluiden parissa. Olemme tehneet yhdessä jo neljä kenttäohjelmakokonaisuutta.

Kerro taustastasi ja suhteestasi TUL:oon?

Meillä molemmilla on joukkuevoimistelu- ja tanssitausta. Olemme myös ohjanneet useiden vuosien ajan erilaisia lasten ja nuorten liikuntaryhmiä Oulun Tarmossa. Olemme tehneet kenttäohjelman ”Syksy” TUL:n 85-vuotisjuhliin (Oulu, 2004), ”Mistä väreistä unelmat syntyvät?” TUL:n liittojuhliin (Tampere, 2009) sekä ”Ihmemaassa”-perheliikuntaohjelman, jossa oli aikuinen-lapsipareja sekä pyörätuolitanssijoita avustajien kanssa TUL:n liittojuhliin (Seinäjoki, 2014).

Kuvaile omaa koreografiosuuttasi?

Koulusta kotiin -ohjelma (lapset 6-12v.) sopii sekä tytöille että pojille. Ohjelmassa käytetään välineenä sammakkopehmolelua. Loikkaa mukaan seikkailuun! Äiti jo odottaa koulusta kotiin, mutta kukapa voisi kieltäytyä ojasta löytyneen Sisu-sammakon kutsusta. Sisu lähtee loikkimaan vauhdikkaasti ja on täysi työ pysyä vikkelän kaverin perässä. Sisun sammakkokoulussa oppii monenmoisia temppuja: pitkiä loikkia, pomppuja, ja kylläpä siinä muutama tanssiaskelkin tulee otettua. Yhdessä seikkaileminen on niin kivaa, että aika rientää hurjan nopeasti ja sitten tulee hoppu kotiin…pompithan mukaan porukkaan!

Miksi Joukkojen juhlaa kannattaa tulla katsomaan?

Joukkojen juhlasta on tulossa mahtava ja vaikuttava läpileikkaus TUL:n historiasta nykypäivään eri-ikäisten esiintyjien toteuttamana.

Mitä ajatuksia sinulla on TUL:n tulevaisuudesta? Mihin suuntaan liitto voisi kulkea?

TUL on aina ollut vahvasti elämässä mukana, ja toivomme että se pysyy elinvoimaisena kaiken kansan liikuttajana tästä eteenpäinkin.