Koreografiesittelyt: Sanna Räisänen

05.10.2018

Kaikilla halukkailla on mahdollisuus päästä esiintymään Joukkojen juhlaan. Voit tutustua tarkemmin kohtauksiin sekä ohjelmiin, joihin etsimme esiintyjiä TUL100-juhlavuoden sivuilta.

Sanna Räisänen vastaa IV Yhtenäisyyden aikaan -kohtauksen lapsi-aikuinen-ohjelmasta.

Esittele itsesi. Kuka olet ja mitä teet?

Olen Sanna Räisänen, 29-vuotias yhteisöpedagogi Ylivieskasta. Toimin tällä hetkellä vs. nuorisotyönohjaajana Kokkolan Suomalaisessa seurakunnassa. Ohjaan Kokkolan Jymyssä kahta ryhmätanssijoukkuetta, yli 20-vuotiaiden Aspera-ryhmää ja yli 50-vuotiaiden Sunnuntairyhmää. Olen seuramme jokapaikanhöylä, hallituksen ja voimistelujaoston sihteeri sekä aktiivinen tanssituomari TUL:n ja lajiliiton kisoissa. Harrastan ryhmätanssin lisäksi kynsilakkoja, kuorolaulua, lukemista, lautapelejä ja käsitöitä. Perheeseeni kuuluu avopuoliso Jani sekä kaksi karvaista kissavauvaa, Maisa ja Maire.

Kerro taustastasi ja suhteestasi TUL:oon?

Olen aloittanut tanssimisen Jymyssä 1999, koska näin luokkakavereita TV:ssä TUL:n Stadion10-liittojuhlilla. Siitä lähti innostus, että tuonne minäkin haluan. Tässä ollaan, 20 vuotta myöhemmin, liittojuhlainnostuksen tähden. Kirjoitan tällä hetkellä myös seuramme 100-vuotishistoriikkia (olihan Kokkolan Jymy yksi TUL:n perustajajäsenistä ja siten täyttää 2019 myös 100 vuotta) joten TUL:n historiaakin on tullut tässä tarkasteltua monien vuosien ajan.

Kuvaile omaa koreografiosuuttasi?

Aikuinen-lapsi ohjelma on toinen tekemäni liittojuhlakoreografia ja ensimmäinen aikuinen-lapsi ohjelma ikinä! TUL:n 100-vuotisjuhlien pääjuhlassa esitettävä ohjelma kantaa nimeä Seikkailujen päivä. Se on hauska, iloinen, rempseä ja musiikillinen kuvaus päivästä, jolloin leikitään, seikkaillaan ja retkeillään yhdessä äidin, isän, isovanhemman tai vaikka kummitädin kanssa. Ohjelmassa tuumaillaan, että mitä kaikkea jännittävää voikaan yhdessä leikkiä, mitä puiston tai lähimetsän kätköistä löytää ja kuinka kaiken seikkailun jälkeen koti ja rakastava syli ovat maailman parhaita paikkoja. Ohjelma on helppo ja kuvioiltaan näyttävä. Musiikki on temmollisesti rauhallinen sekä rakenteeltaan selkeä ja ihanan eläväinen.

Miksi Joukkojen juhlaa kannattaa tulla katsomaan?

Massaohjelmissa on jotakin niin erilaista, mukaansatempaavaa ja tenhoavaa, että ihan vain siitä syystä sellaiset ohjelmat kannattaa kokea. Tämä Joukkojen Juhla on varmasti vielä ekstramahtava elämys, koska kyseessä on visuaalisesti, taiteellisesti, tunteellisesti ja liikunnallisesti rakennettu kokonaisuus.

Mitä ajatuksia sinulla on TUL:n tulevaisuudesta? Mihin suuntaan liitto voisi kulkea?

Toivon, että TUL kulkee sellaiseen suuntaa, että muuttuvassa maailmassa osataan vastata lasten ja nuorten tarpeisiin, tarjota yhä enemmän kilpailuja ja koulutusta, pitää huoli siitä, että kaikenlaiset kustannukset (erityisesti) lasten ja nuorten liikunnassa pidettäisiin kohtuullisina, ja että TUL pitäisi myös valtakunnallisella tasolla huolta tasa-arvoisen liikunnan toteutumisesta.