Koreografiesittelyt: Viivi ja Ninni Ylönen

17.05.2019

Viivi ja Ninni Ylönen vastaavat V Lajien voimaa -kohtauksen joukkuevoimistelun koreografiasta.

Esittele itsesi. Kuka olet ja mitä teet?

Olemme Viivi ja Ninni Ylönen. Olemme kotoisin Kotkasta ja olemme pienestä asti voimistelleet Kotkan Kirissä. Olemme olleet mukana joukkuevoimistelun parissa koko elämämme ajan; ensin harrastajina, myöhemmin valmentajina ja harrastajina ja tällä hetkellä teemme koreografioita kilpailuohjelmiin.

Tällä hetkellä asumme eri kaupungeissa, opiskellen ja töitä tehden. Viivi asuu tällä hetkellä Helsingissä, tekee töitä Nuorten Akatemialla nuorten osallisuuden parissa ja kirjoittaa gradua etänä Lapin yliopiston kasvatustieteen opintoihin liittyen. Tämän lisäksi hän harrastaa ja kilpailee cheertanssissa.

Ninni puolestaan asuu Lappeenrannassa ja opiskelee teknillisessä yliopistossa tuotantotaloutta. Tällä hetkellä hän on töissä yliopistolla ja tekee diplomityötä kustannusjohtamisesta. Tämän lisäksi Ninni treenaa salilla ja seuraa aktiivisesti joukkuevoimistelun maailmaa.

Kerro taustastasi ja suhteestasi TUL:oon?

TUL on tullut elämäämme varmasti perintönä äitimme äidiltä Arja Ylöseltä. Hän on ollut erittäin aktiivisesti TUL:n toiminnassa aikoinaan mukana. Hän on osallistunut elämänsä aikana kaikille liittojuhlille ja ollut myös itse koreografina ja ohjaajana useita kertoja liittojuhlilla. Tänäkään vuonna juhlat eivät häneltä jää välistä! Myös äitimme Minna Ylönen ja hänen siskonsa Tiina Ylönen ovat tehneet koreografioita liittojuhlille. Meidänkin ensimmäinen liittojuhla-kokemus on ollut äitimme ja tätimme tekemässä ohjelmassa. Uskomme, että mammamme Arja, on varmasti ylpeä siitä, että me teemme ohjelman TUL 100 juhlaan.

Kuvaile omaa koreografiosuuttasi?

Koreografiamme alkuosuus on hyvin tyypillistä joukkuevoimistelua ja joukkueet voimistelevat siinä omina kokonaisuuksinaan. Lopussa halusimme kuitenkin yhdistää joukkuevoimistelun ja kenttäohjelman ja siinä näkyy ryhmän voima, ystävyys ja vahva side, mikä voimistelijoita yhdistää. Joukkueet esiintyvät omissa kilpailupuvuissaan, joten niissäkin riittää katsojille ihailtavaa!

Miksi Joukkojen juhlaa kannattaa tulla katsomaan?

Joukkojen juhla tulee olemaan hieno urheilullinen juhla, joka on toteutettu upeasti tanssillisin keinoin. Olemme itse osallistuneet kenttäohjelmiin joka vuosi lapsesta asti ja tapahtumat ovat olleet aina ainutlaatuisia. Upeita ja isoja ryhmiä on jälleen esiintymässä liittojuhlilla. Vastaavia tapahtumia ei ole joka päivä tarjolla, joten niitä kannattaa silloin ihailla, kun siihen on mahdollisuus. Lisäksi Helsingin jäähalli ja sinne luotu valaistus, luovat täysin ainutlaatuiset puitteet moniin muihin kenttäohjelmatapahtumiin verrattuna.

Mitä ajatuksia sinulla on TUL:n tulevaisuudesta? Mihin suuntaan liitto voisi kulkea?

TUL:n tulevaisuutta emme ole paljoa ehtineet ajatella, mutta tällä hetkellä TUL tuntuu ehkä monille nuorille hieman kaukaiselta. TUL voisi ehkä pyrkiä keksimään tähän ratkaisua, ottamalla nuoria enemmän mukaan toimintaan ja miettimään, mitä nuoret TUL:stä ajattelevat ja mitä nuoret tulevaisuudelta toivoisivat. Ehkä sekin saisi jälleen nuoret innostumaan TUL:n tulevaisuudesta.

 

Kuvassa oikealla Viivi Ylönen, keskellä Ninni Ylönen ja vasemmalla heidän siskonsa Elle Ylönen, joka toimii myös aktiivisesti joukkuevoimistelun parissa tuomarina.