Kuivasjärven Aura 70 vuotta

23.08.2019

Elokuun 10.-11. päivinä pidetyissä 14-17-vuotiaiden SM-kisoissa auralaiset voittivat kuusi mitalia. Kolme kultaa, kaksi hopeaa ja yhden prossin. Mitalistit olivat Sonja Stång, Ronja Koskela, Aino Vuorjoki ja Anna Kokko.

Aurassa on vahva välittämisen seurahenki. Jokaisesta pidetään kisakentillä huolta. Ihmisyys on Auran perusarvoista ykkönen.

Aura järjesti uudenlaisen 70-vuotisjuhlan kutsumalla seuran jäsenet 8.8. Raatin kentälle kisaamaan ja leikkimään. Yli kolmesataa auralaista juhli iloisissa ja liikunnallisissa merkeissä.

Mainittakoon,että  Auran kasvatteja ovat mm. maajoukkuehiihtäjä Anita Korva ja vauhdilla maamme musiikkitähdistöön ponnistaneet Maustetytöt: Anna ja Kaisa Karjalainen.

Liitän oheen Auran kasvatin Sanna Mannikön kiitoskirjeen seuralle sen juhlapäivänä Sannan kiitokset kertovat sydämellisesti kasvattajaseurasta:

Kuivasjärven Auran 70 vuotta juhlittiin tänään Raatissa isolla joukolla. Eilen oli koskettavaa käydä puhelinkeskusteluja ympäri Suomea asustavien entisten kilparyhmäläisten kanssa siitä, mitä näistä vuosista on jäänyt mieleen. Olemme syvästi kiitollisia valmentaja, ”varaäiti” ja kasvattaja Anne Karvinen-Poutanen siitä, mitä olemme elämäämme saanet niistä vuosista. Olemme saaneet kokea tunteita, mitkä ilman sinua ja muuta valmennustiimiä olisivat jääneet kokematta ja jakamatta. Sen lisäksi, että meitä valmennettiin kohti parempia tuloksia, meitä opetettiin sietämään epämiellyttäviäkin tunnetiloja, pettymystä ja jännitystä, sekä kääntämään ne eduksemme. Meidän annettiin jo pienenä opetella vastuuta, kuitenkin turvan ollessa sopivalla etäisyydellä. Meitä tuettiin murkkuiän myllerrysten keskellä, jokaista arvostettiin ja pidettiin huolta. Osa lopetti kilpauransa lukion kynnyksellä mutta olemme saaneet valtavan määrän kultaisia muistoja ja omaksuneet liikunnallisen elämäntavan. Osa on palannutkin kilparadoille, valmentamaan tai lastensa kanssa Auran puuhiin.
KIITOS❤️ Anne, Seija ja Pekka
T. Ylpeä ja kiitollinen auralainen sekä meidän kolmannen polven auralaiset

Vaasan Tovereista Ouluun muuttanut Antero Lehto on seuran nykyinen puheenjohtaja.

Teksti ja kuva: Osmo Hekkala