LAT-liikunnan ammattitutkinto Kisakeskuksessa

31.01.2018

Tutkinnon opiskelijaksi päädyin monien sattumuksien kautta. Olin lapsuudestani asti harrastanut joukkuevoimistelua, toiminut valmentajana lajin parissa ja innostunut monipuolisesta liikunnasta. Aikaisempien opiskelujeni ja ammattieni ohella olin jo ohjaillut ryhmäliikuntatunteja vauvasta vaariin useamman vuoden ajan. Liikunnan ammattilaisuus tuntui luontevalta ja omalta jutulta.

Olin jo aikasemmin tutkinut Kisakeskuksen opintotarjontaa ja päätin elämäntilanteen salliessa hakea liikunnan ammattitutkintoon. Tavoitteenani oli saada paperit liikunnan alalta ja tämän myötä työllistyä täyspäiväisesti liikunnan parissa.

Liikunnan ammattitutkinto muodostuu neljästä eri osasta, joista kaksi ovat pakollisia ja kaksi valinnaisia. Pakollisia ovat liikunnan ammattilaisena toimiminen ja liikunnan ohjaaminen.

Valinnaisia ovat yksilöllinen liikunnanohjaus, liikuntayrittäjänä toimiminen ja liikunnan tuotteistaminen, joista opiskelin kaksi ensimmäistä kokonaisuutta. Valinnaiset osat kattoivat FAF:n personal trainer ja gym instructor laadukkaat opinnot. Liikunnan ammattitutkinnossa opiskeltiin monipuolisesti mm. eri lajeja, niiden teoriaa ja käytäntöä, ohjaamista, liikunnan ammattilaisuutta sekä yrittäjyyttä osaavien opettajien johdolla.

Pidin erityisesti käytännön harjoitteluista oikeiden asiakkaiden kanssa ja työharjoittelujaksoista. Opintosuorituksia arvioitiin erilaisten tehtävien ja näyttötutkintojen kautta.

Opinnot olivat pitkälti itseohjautuvaa monimuoto-opiskelua ja itsenäistä työtä oli melko paljon. Lähiopetusjaksoja oli kerran kuussa ja ne olivat kestoltaan 3-5 vuorokautta. Lähijaksot Kisiksessä olivat todella intensiivisiä ja sisälsivät paljon toimintaa.

Näiden jaksojen aikana tulivat opiskelijakaverit tutuiksi ja sainkin muutaman hyvän ystävän opintojeni aikana. Opiskeluympäristönä Kisis oli ihanan rauhoittava, luonnonläheinen ja kotoisa. Nautin lähijaksoista luonnon syleilyssä.

Liikunnan ammattitutkinto oli minulle juuri oikea, sillä se antoi pätevyyden ja ammattilaisuuden juuri liikunnan ohjaukseen ryhmille ja henkilökohtaiseen valmennukseen. Tämän tutkinnon kautta työllistyin kuukausipalkkalaiseksi liikunnanohjaajaksi ja keskusvastaavaksi FIX-liikuntakeskuksiin. Pääsin unelmieni ammattiin liikunnan parissa, saavutin tavoitteeni.

Hae rohkeasti koulutukseen, jos haaveenasi on mielenkiintoinen ja monipuolinen työ! Seuraava liikunnan ammattitutkinto alkaa 19.2.2018. Hakuaika tähän koulutukseen päättyy 26.1.2018. Lisätietoa liikunnan ammattitutkinnosta Kisakeskuksessa löydät täältä.

Teksti: Merit Sylman