Leppävirran Urheilijat avasi juhlavuoden lasten liikunnalla

17.01.2019

Leppävirran urheilukenttä täyttyi lauantaina 12.1. eri ikäisistä hiihtäjistä, kun Leppävirran Urheilijat kokeili uudenlaista toimintaa ja hiihdätti lapsia taitoradalla. Taitoradan tehtävät koostuivat mm. erilaisista esteiden kiertämisistä, ylityksistä ja alituksista, ja niiden ideana on lisätä hiihtämisessä tarvittavia perustaitoja, ketteryyttä ja yleensäkin tuoda varmuutta suksilla liikkumiseen. Radan suorittaneet saivat LepU:n suksiajokortin. Ajokortissa seikkaileva LepU:n lasten toiminnan uusi maskotti on Arttu Savolaisen suunnittelema. Maskotti nähdään jatkossa muussakin LepU:n viestinnässä.

Vuosi 2019 on Leppävirran Urheilijoille erityinen juhlavuosi – samalla juhlitaan seuran 90-vuotista taivalta ja TUL:n 100 liikunnan vuotta. Seura perustettiin 1929 Kotalahdessa alunperin Kotalahden Into -nimisenä.

Vuoden aikana on luvassa lukuisia TUL100 -liikuntatapahtumia. Ysikymppisiään juhliva Leppävirran Urheilijat katsoo tulevaisuuteen ja keskittyy tänä vuonna erityisesti lasten ja perheiden mataan kynnyksen liikuttamiseen ja lasten toiminnan kokonaisvaltaiseen kehittämiseen. Seura perustikin tätä varten uuden lasten liikuntajaoston, jonka puheenjohtajana toimii Elina Huerta. Suksiajokorttien ”inssiajot” olivat vuoden ensimmäiset erityisesti lapsille suunnatut tapahtumat. Suksiajokorttitapahtumia järjestetään vielä talven aikana lisää, ja pitkin vuotta tehdään lasten tapahtumia eri lajeille. Tapahtumissa korostuu liikkumisen ja tekemisen ilo sekä leikinomainen liikunta.

Liikunnantäytteisen talvipäivän aikana 26 lasta suoritti suksiajokortin. Lisäksi halukkaat osallistuivat vielä leikkimielisiin hiihtokisoihin. Päivän päätteeksi aikuiset kisasivat vielä LepU:n avoimissa hiihdoissa.

 

Teksti ja kuva: Elina Huerta