Liikuntaa – Elämyksiä – Tietoa – Empatiaa eli LETE-leiri

02.08.2021

Leirikokoontuminen ulkona. Noin 60 lasta istuu kaaressa. Aurinko paistaa.

Maanantaina ilmoittautumispisteelle alkoi tulla iloisia lapsia vanhempien ja osa pikkusisarusten saattelemana. Kaverukset majoittuivat samoihin telttoihin, joten kenenkään ei tarvinnut nukkua yksin, ellei niin halunnut. Leiripäällikkö kirjasi majoittujat sekä jakoi leiriläiset kolmeen eri ryhmään ja ohjaajien mukana lapset siirtyivät telttoja pystyttämään – toki vanhemmat saivat olla myös auttamassa.

Leirin teemana oli tänä vuonna – kuinka ollakaan – menossa olevien olympialaisten kunniaksi Tokyo 2021, joten myös toiminta tapahtui pitkälti teeman mukaisesti: soihdun syttyessä ryhmät nimettiin eri maiden mukaan, jotka olivat Meksiko, Monaco ja Japani. Suurenmoiset suunnistajat valtasivat tiistaina Ajoksen frisbeeradan, Hölmöläisten olympialaiset järjestettiin Sauvosaaren urheilupuistossa keskiviikkona, jossa lajina mm. saappaan heittoa.

Keskiviikkoillan helteessä vanhemmat olivat vierailulla ja saivat nauttia lasten suunnittelemista ja toteuttamista esityksistä kahvin ja lasten poimimista mustikoista tehdyn piirakan voimalla.

Urheat uimarit näyttivät taitonsa torstaina ja ehkäpä näemme uusia Matti Mattssoneita ja Ronny Brännakareja tulevaisuudessa.

Perjantaina viikon päätteeksi oli Grande Finale, johon sisältyi leirin purku, päättäjäiset sekä muistamiset halauksineen ja kiitoksineen.

Isot kiitokset kuuluu keittiön kolmelle nuorelle, joiden ansiosta ruokaa oli saatavilla ”lukujärjestyksen” mukaisesti, toki leirikioski ja makkaranpaistoilta discoineen olivat ekstrana. Hatunnoston arvoisesti suoriutuivat myös huoltojoukon nuoret, jotka pitivät huolen, että vettä oli saatavilla, sauna lämmin ajallaan ym. Lasten turvallisen olon takasivat kesätyöllistetyt sekä vapaaehtoisnuoret, jotka antoivat itsensä lasten hyvinvoinnin ja viihtymisen eteen tämänkin leiriviikon aikana. Leiripäällikön tehtävän hoiti esimerkillisesti omalla rauhallisella, asiallisella tyylillään tuleva luokanopettaja Alina Juutinen.

Toivottavasti leiri antoi näille nuorille ja lapsille paljon sellaista, jota voivat sitten ”kiikkustuolissa” muistella.

Paikalla myös,
Pirkko Pehkonen/TUL Lapin piirin toiminnanjohtaja