OBG 2018 on koko perheen monipuolinen liikuntatapahtuma

11.06.2018

OBG 2018 eli Oriharo Beach Games on koko perheen liikuntatapahtuma, joka järjestetään la 4.8.2018 Oriharon uimarannalla ja Leirikeskus Kalliopirtin alueella (Kärkölä). Lajeja on kisoissa lukuisia ja moneen makuun, aina vauvasta vaariin.  OBG:n tarkoitus on osoittaa, että Kärkölässä on erinomaisia ja monipuolisia liikunnan harrastusmahdollisuuksia.

OBG:ssa käydään jälleen myös rantapainin avoimet SM-kisat. Painimaan pääsevät muutkin kuin paininharrastajat. Oriharossa järjestetään myös ”höntsäpainit”, joihin voivat osallistua kaikki painista kiinnostuneet. Aikaisempaa kokemusta ei tarvita.

Perinteinen beach volley –turnaus käydään tänä vuonna uudistuneella kentällä. Vanhat hiekat kuorittiin pois ja ajettiin 80 tonnia uutta hiekkaa. Uudistuksen tarkoituksena oli taata pelaajille turvallinen alusta, sillä aiempi hiekka pakkautui kovaksi lyhyenkin pelin jälkeen.

OBG-kisoihin kuuluu edelleen Oriharon ympärijuoksu ja Oriharon ympäri ajettava kickbike-kilpailu. Kilpailureitti on vaihteleva, sillä reitti sisältää asfaltti- ja hiekkatietä, niittyä ja metsäpolkua. Reitin kokonaispituus on hieman reilu 6 km. Viime vuoden tapahtumassa kickbikella reitin nopein kulutti aikaa 14.37 minuuttia ja juosten 24.27 minuuttia.

Kalliopirtin puolella pelataan nurmisalibandya ja jalkapalloa ja voimiaan voi koetalla vaikkapa tukinheitossa, otevoimassa ja köydenvetokilpailussa. Uusina lajeina mukaan tulee kuntonyrkkeily-, thaiboxin-sekä melontanäytökset.

Neljä vuotta sitten OBG:n käynnisti Lappilan Nousu, nyt mukana ovat eri rooleissa mm. Kärkölän Kisa-Veikot, Järvelän Jäppärä, Kärkölän Urheiluratsastajat, Kärkölän Voimailijat, Kärkölän Koiraharrastajat, SPR-Kärkölä, Teuronjoen Latu ja Kärkölän nuorisovaltuusto .

Tapahtuma-alueelle on vapaa pääsy!