TUL:n lentopalloilijat Starogard Gdanskissa

14.06.2018

Suomalaisjoukkueen osalta turnaus oli pitkälti uuden opettelua. Jokaiselle pelaajalle matka oli ensimmäinen laatuaan, ja TUL oli mukana melko nuorella joukkueella. 12:sta pelaajasta vain neljä oli syntynyt vuonna 2002 ja loput vuosina 2003-04 vastustajien ollessa pääosin 2002 syntyneitä.

Turnauksen taso oli todella kova, ja mukana oli muun muassa Puolan tyttöjen maajoukkuepelaajia. TUL nappasi kuitenkin voiton Hagan joukkueesta joten ihan tyhjin käsin ei kotiin palattu. Loppusijoitus joukkueella oli 16.

”Opettavainen reissu oli pelaajille. Kaikille kertyi kokemusta todella kovan luokan kansainvälisistä peleistä. Olihan se melkoista katsella kun liki 190 cm pitkä tyttö lyö palloa lattiaan. Vaikka sijoitus olikin 16., niin pelaajat saavat varmasti lisäpotkua harjoitteluun näiden matkojen myötä”, pohdiskeli joukkueen valmentaja Petri Saari.

Myös pelaajat nauttivat turnauksesta, ja joukkueen parhaana pelaajana palkittu Helmi Parviainen kiteyttikin reissun ytimekkäästi: ”Ihan kivaa oli”.

Liittojoukkuetoiminnan seuraava etappi on 22.-27.7. Kisakeskuksessa järjestettävä 54. NUK-leiri, jolta valitaan pelaajat Vörun turnaukseen elo-syyskuun vaihteessa. Leirille saapuu myös todella kova vahvistus, kun LP Viestin naisten mestaruusliigajoukkueen päävalmentaja Tomi Lemminkäinen on mukana osan ajasta.

Teksti ja kuva: Valtteri Jääskeläinen