Onnea Jarkko Tenkula!

11.11.2019

Jarkko Tenkula

Suomen Työväen Urheiluliitto onnittelee Tenkulaa pyöreistä vuosista!

Tenkula juhli viisikymppisiään jo menneenä viikonloppuna Seinäjoella noin 60 kutsuvieraan, rock-musiikin ja tanssin merkeissä. Juhlat olivat sujuneet erittäin hyvin.

– Rokkia, rauhaa ja rakkautta. Todella mukavat juhlat olivat ja porukka tuntui viihtyvän. Vanhanliiton punkkarina juhlabändikin oli Tumppi Varonen & Problems, Tenkula kertoo.

Monta rautaa tulessa

Tenkula toimii Pohjanmaan piirin toiminnanjohtajan roolin lisäksi TUL:n nuorisoliikunnan vastaavana sekä futsalin ja jalkapallon lajipäällikkönä. Vuosi 2019 onkin ollut Tenkulalla toiminnan täytteinen.

– Paljon on tehty, mutta jäihän siellä jonkin verran tekemättäkin. Nuorisotoimintaanhan sitä aina toivoisi lisää paukkuja, että saisimme sitä puolta aktivoitua entisestään. Näkisin, että jonkinlainen jaostojen ja nuorisotoiminnan yhteinen hanke esimerkiksi voisi olla toimiva malli tähän, Tenkula pohtii.

– Vuoteen 2020 liittyi pari tavoitetta. Suomalaisten tuli olla vuonna 2020 maailman liikkuvin kansa sekä Huuhkajien piti päästä arvokisoihin. Ihme ja kumma, nyt näyttäisi siltä, että jälkimmäinen on näistä ainakin toteutumassa. Nämäkin ovat sellaisia asioita, että pitää uskaltaa unelmoida isosti. Erasmus-hankkeen jatko on meidän nuorillemme todella tärkeä, saamme näin pidettyä yllä kansainvälisyyttä. TUL:n nuorten leirin olemme tuomassa isosti jälleen esiin ja myös kummitoiminnalla lähdemme hakemaan uutta potkua kentälle, Tenkula kertoo.

Leiritoiminta lähellä sydäntä

Tenkula on ollut mukana TUL:n toiminnassa jo useamman vuosikymmenen ajan. Näiltä vuosilta löytyy useita hienoja muistoja.

– Leirit ovat itselleni olleet aina se juttu TUL:n toiminnassa. Todella hienoja muistoja löytyy vuosien varrelta ja tätä toimintaa haluan omalta osaltani olla viemässä eteenpäin, Tenkula avaa.

Kisoihin

Lopuksi vielä pitkän linjan jalkapallomiehen näkemys tulevan perjantain Suomi – Liechtenstein -jalkapallo-ottelusta.

– Kyllä se vain niin on, että nyt me mennään kisoihin. Tunnustan, että olin katsomassa muutama vuosi sitten surullisen kuuluisaa Liechtenstein – Suomi -ottelua, joka päättyi 1-1 tasapeliin. Se oli karmea reissu, mutta enää vastaava ei tule toistumaan. Toivottavasti saadaan nopea maali heti alkuun, niin hieman rentouttaisi peliä ja pelaajia. Jalkapallo on ihmeellinen peli, mitä vaan voi sattua, mutta tässä kohtaa uskon vahvasti, että Suomi menee EM-kisoihin, Tenkula päättää.