Oulun Kiskon naisten 1-sarjajoukkue on kasassa ja valmiina uuteen kauteen

12.09.2018

Joukkue lähtee naisten 1- sarjaan 13 pelaajan voimin. Uuden kilpailujärjestelmän myötä, joukkueiden kokoonpanoissa voi olla kaudella 2018–2019 14 pelaajaa entisen 12 sijaan. Naisten 1-sarjassa on tulevalla kaudella 13 joukkuetta, kun sarja muuttui valtakunnalliseksi miesten 1-sarjan tavoin. Tämä tarkoittaa lisää kilometrejä bussissa.

”Paikallisvastustajamme on Puijo Wolley Kuopiosta, joten se kertonee jotain sarjan välimatkoista” sanoo Kiskon valmentaja Sami Tervonen.

Muut vastustajat ovat: Hurmos ja Joen Juju Joensuusta, KoLe-57 Kouvolasta, helsinkiläiset PuMa -Volley sekä Helsinki Volley, LP Viesti Akatemia Salosta, RaisU Raisiosta, LP-Vampula Huittisista, Rantaperkiön Isku Tampereelta, Kuortaneen Lentopallo sekä JyväsLentis Jyväskylästä.

”Laskimme, että runkosarjassa tulee 7000 km matkustusta, joten siinä tulee ainakin bussinpenkki ja joukkuekaverit tutuksi” Tervonen vitsailee.

Kiskon joukkueen nuorimmat pelaajat ovat syntyneet vuonna 2001 ja ovat vasta 17-vuotiaita lentopallolupauksia. Joukkueen ”mummona” jatkaa Miia Määttä, joka on vuosimallia 1985. Ikäeroa vanhimman ja nuorimman pelaajan välillä on siis 16 vuotta!

”On ollut mukavaa huomata jatkuvaa positiivista kehitystä joukkueen sisällä, mikä näkyy hyvänä päivittäisenä tekemisenä myös kentällä. Sen varaan on hyvä rakentaa tulevaa kautta.” Tervonen kommentoi.

Kisko nappasi riveihinsä comebackin tekevän oululaisen Annika Kiviojan. Kivioja on 25-vuotias keskitorjuja, joka pelasi viimeksi vuonna 2014 Suomen mestarin HPK:n riveissä. Muutamat loukkaantumiset ovat haitanneet Annikan pelaamista viime kausina, mutta nyt hän on kunnossa ja näyttää siltä, kuin ei olisi kentiltä pois ollutkaan.

Kisko saa riveihinsä myös neljä pelaajaa Raahen Lentopallosta. Raahen Lentopallosta mukaan tulivat Tiina Heikkilä (hakkuri), Kiia Saarela (passari), Ella Aalto (keskitorjuja) sekä Jenny Kaikkonen (yleispelaaja). Valmentaja Jarno Saarelan ja hänen tiiminsä tekemän työn tärkeydestä Raahen Lentopallossa kertoo se, että useat pelaajat ovat kulkeneet joukkueen harjoituksissa Raahessa monen vuoden ajan Oulusta asti. Vuoden 2018 lentopallogaalassa Jarno Saarela palkittiinkin valtakunnan parhaana nuorisovalmentajana.

Kisko aloittaa kautensa 29.9. Joensuussa Joen Jujua vastaan. Ensimmäinen kotiottelu pelataan Oulun Urheilutalolla la 6.10. klo 15:00 oulunsalolaisen Juho Rajalan valmentamaa PuMa-Volleyta vastaan. Rajala valmensi Ettan naisia kaudella 2016- 2017 ja on pelannut itse merkittävän uran lentopallon Mestaruusliigassa.