Satavuotias TUL suuntaa toimintansa tulevaisuuteen – Liiton perustamispaikassa allekirjoitettiin historiallinen jatkosopimus

28.01.2019

Asiakirjan allekirjoitus antoi pontevan lähtölaukauksen liiton 100-vuotisjuhlavuoden toimintoihin, joita tulee olemaan vuoden aikana ympäri Suomen maan reippaasti yli kaksisataa. Juhlapäivänä avattu kymmenosainen historianäyttely ja videoesitys tulee olemaan esillä lähes näissä kaikissa tapahtumissa.

Koiton talon salissa sopimusta oli allekirjoittamassa 34 seuran valtuuttamana 62 edustajaa, kaikkiaan tässä historiallisessa 100-vuotisjuhlakokouksessa oli paikalla 122 henkilöä.

Allekirjoitetussa sopimuksessa seurojen valtuuttamat henkilöt lupautuvat olemaan jatkossakin edistämässä ja toteuttamassa Suomen Työväen Urheiluliitto TUL ry:n, sen alueiden ja piirien sekä liiton jäsenseurojen välistä liikunta-, urheilu- ja yhteistoimintaa.

Suomen urheiluhistoriaan todella harvinaisen ja arvokkaan 100-vuotisjuhlakokouksen avaajana ja puheenjohtajana toimi TUL:n kunniapuheenjohtaja Matti Ahde, jatkosopimuksen varmentajina tähän asiakirjaan nimensä kirjoittivat myös liiton takavuosien puheenjohtajat Kalevi Olin ja Sirpa Paatero.

TUL:n perustavan kokouksen pöytäkirja vuodelta 1919 [pdf]
Juhlakokouksen pöytäkirja 26.1.2019 [pdf]
Juhlakokouksessa allekirjoitettu sopimus [pdf]

 

Teksti: Hannu Kiminkinen
Kuva: Salla Virtanen
Lisää kuvia