TUL-veteraanien kylpylämatka Haapsaluun

25.04.2018

Fra Mare Thalasso -kylpylä sijaitsee meren äärellä, mäntymetsän keskellä. Kylpylä on erikoistunut ns. thalasso-hoitoihin, joiden peruselementtejä ovat meren muta, merivesi, meren tuoksu ja meren ravinto, jotka ovat läsnä eri hoitomuodoissa. Fra Maren ympäristö tarjoaa myös erinomaiset mahdollisuudet pitää huolta terveydestään ulkoilemalla kauniissa maastossa tai vain päiväkävelyllä kaupungilla.

Meillä oli puolihoito alkaen tulopäivän illallisesta ja päättyen lähtöpäivän aamiaiseen. Kaikilla oli myös oikeus kuuteen kylpylähoitoon, joista puolet oli henkilökohtaisia ja puolet ryhmähoitoja. Aamuuinnille sai mennä jo klo 6:00 ja aamuvoimistelua oli rannalla klo 7:30. Päiväohjelma oli vapaasti valittavissa, kuten sauvakävely, pyöräily, kävely, kuntosali tai uinti ja sauna.

Ohjelmassa oli myös muutamia retkiä, kuten kaupunkikiertoajelu ja retki Paliveren taidelasipajaan. Iltaisin hotellin ravintolassa oli tanssiryhmiä, pieniä konsertteja, kansantanssiesityksiä sekä mahdollisuus tanssia. Haapsalun keskustassa oli mukava kävellä ja katsella kaupunkia, piipahtaa pikkuliikkeissä ja kahviloissa. Piispanlinnan vieressä oli paljon käsityöliikkeitä, joista muutamissa poikkesimme ja teimme lankaostoksia.

Ryhmässämme oli eri seurojen jäseniä. Alkukankeuden jälkeen keskustelu sujui, vaikka nimet olivatkin hukassa. Tuttavuutta tehtiin myös muiden hotellivieraiden kanssa. Ryhmänjohtajamme Ritva oli aina tavoitettavissa ja hän piti huolen, että kaikki asiat olivat kunnossa. Viimeisenä iltana hotellissa vietimme mukavan yhteisen juttuhetken, kohotimme maljan matkallemme, kerroimme vitsejä ja lauloimme muutaman laulun.

Kotimatkalle lähdimme jo klo 9.00 aamulla, ensin bussilla Tallinnaan satamaan, sieltä Eckerö Linellä Länsisatamaan ja siitä kukin lähti omille teilleen kohti kotia.

Kylpylämatka oli erittäin rentouttava ja jälleen kerran sai uusia tuttavuuksia. Ehkä nimet ovat vieläkin hakusessa, mutta kasvot ovat tutut, kun seuraavan kerran tapaamme. Ja se saattaa olla syksyllä Kisakeskuksessa, jonne tehdään ”TUL Veteraaniristeily” syyskuussa 2018.

Teksti: Paula Kaunismäki