TUL:n Pohjanmaan piiri palkitsi Tomi Halmesmäen vuoden urheilijana

TUL:n Pohjanmaan piiri palkitsi Seinäjoen kaupunginteatterilla viikonloppuna pidetyssä tilaisuudessa vuoden urheilijana Tomi Halmesmäen Lapuan Ponnistuksesta. Hänen saldonaan oli toistovoiman ja maksimivoiman Suomen mestaruudet sekä M-40 sarjan klassisen penkkipunnerruksen EM-kulta, MM-hopea ja SM-kulta.

Vuoden nuorena urheilijana palkittiin Kokkolan Jymyn Satu Pylväs. Hänen saavutuksena oli EM-kulta Tanskasta ja maastavedon maailmanennätystulos 175,5 kg sekä tukku muita ennätyksiä. Kokkolan Jymyn voimailijat palkittiin vuoden joukkueena.

Veteraaniurheilijan tittelin vei Uolevi Kahelin Vaasan Kiistosta. Hän voitti Masters-sarjojen Euroopan mestaruuden ja teki sarjassaan uuden maailmanennätyksen yhteistuloksessa. Vuoden seurana palkittiin Seinäjoen Sisu; ja sisulainen Matti Haapalapalkittiin vuoden seuratoimijana.

Vuoden valmentajan/ohjaajan palkinnon sai Sanna Räisänen Kokkolan Jymystä. Sanna ohjasi muun muassa Kokkolan Jymyn 100 vuotisjuhlanäytöksen. Hän oli myös toteuttamassa TUL:n liittojuhlan areenanäytöstä vuonna 2014 Seinäjoella.

Lisäksi TUL:n Pohjanmaan piiri palkitsi elämäntyö-palkinnolla Eino Päivärinnan, joka on toiminut muun muassa piirin puheenjohtajana vuosina 1991-1997.

Teksti ja kuva: Jarkko Tenkula
Kirjoittaja on Pohjanmaan piirin toiminnanjohtaja