Vuoden 2021 urheilijoiden ja taustavaikuttajien palkitseminen – Lapin Urheilugaala

11.04.2022

Lapin Urheilugaalan vuoden 2021 palkitut.

Urheilu- ja liikuntaväkeä oli saapunut parisen sataa henkilöä Tornioon juhlimaan Urheilugaalan merkeissä. Tilaisuus saattoi yhteen toimijoita yli kunta- ja lajirajojen. Viime vuonna gaala jäi väliin koronan takia, joten nyt oli aika kokoontua livenä neljännen kerran gaalan merkeissä. Iloinen puheensorina ja tuttujen tapaaminen oli ihana asia.

TUL Lapin piirissä tehdään ilmeisen hyvää työtä urheilun eteen, koska palkittuja oli useita. Vuoden urheilijaksi valittiin Kemin Työväen Uimareiden Ronny Brännkärr sekä Vuoden valmentajaksi niin ikään Kemin Työväen Uimareiden Marja-Leena Viinamäki. Elämänura Uno palkinnon sai Rovaniemen Reippaan valmentaja ja pitkänlinjan urheiluvaikuttaja Osmo Pähti. Lapin urheiluopiston Kultainen plaketti matkasi Inarin Yrityksen liikuntaneuvos Kari Kyrölle, joka kiitospuheessaan nosti esille matalan kynnyksen harrastamisen tärkeyden. Hän osoitti puheen OKM:n suuntaan lasten ja nuorten liikkumisen lisäämisen tukemiseksi valtion taholta myös Ylä-Lappiin.

Allekirjoittanut on myös erittäin tyytyväinen Kemin kaupungin saamasta liikuntapaikkarakentamisen palkinnosta Jope Ruonansuun puistoon tehdystä skeittiparkista, jota nuoret ovat olleet alusta asti itse suunnittelemassa. Parkki on tehty keskelle kaupunkia, kuitenkin turvalliseksi. Palkintoa oli vastaanottamassa tapahtumatuottaja, nuoriso-ohjaaja Tuomas Laajoki yhdessä skeittinuorten kanssa.

Hyvän ruuan ja seuran lisäksi saatiin nauttia tankotanssi sekä taekwondo esityksistä. Illan juontajana toiminut Juha Mäntykenttä hoiti pestinsä todella mallikkaasti ja ammattitaidolla.

Illan kruunasi Sykähdyttävimmän urheilutapahtuman palkitseminen yleisöäänestyksen perusteella, jonka sai ansaitusti Napapiiri Jukola.

Kiitos Lapin Liikunnan väelle, Torandalle ja muille osallistuneille todella onnistuneesta illasta. Rovaniemellä tavataan 2023 vuonna.

Pirkko Pehkonen
TUL Lapin piirin puheenjohtaja