CSIT:n Maailmankisoissa upeita suomalaistuloksia – avauspäivien saldona peräti 28 mitalia uinnista

08.09.2023

Urheilijat heittävät palloa liikuntahallissa.

Suomen joukkue on aloittanut kisaurakkansa vahvasti CSIT:n Maailmankisoissa Italiassa. Maailmankisat käynnistyivät virallisesti keskiviikkona 6.9. järjestetyillä avajaisilla, mutta osassa lajeista kisat on startattu jo maanantaina. Maailmankisoihin osallistuu 4000 urheilijaa ja 1000 huoltajaa, valmentajaa, tuomaria ja muuta toimijaa. Emilia-Romagnan alue on siis viikon aikana täyttynyt eri lajien edustajista sekä huikeasta kisatunnelmasta!

Uinnissa Suomen joukkueen saldona on tähän mennessä upeat 28 mitalia! Suomalaiset ovat menestyneet niin aikuisten masters-sarjoissa kuin lapsissa ja nuorissakin. Uinnin kilpailut jatkuvat vielä huomiseen, lauantaihin asti ja luvassa on täydet kilpailupäivät kaikissa ikäsarjoissa. Onnittelut upeasta mitalitilistä tähän mennessä Haukiputaan Heiton uimarit!

Suomesta on peräti kolme joukkuetta mukana Maailmankisojen Mamanet-turnauksessa. Joukkueet Sk Wings ja Helsinki Panthers ovat saavuttaneet paikan 16 parhaan joukkueen joukossa, ja Catchy Ladies -joukkueella on vielä loistavat mahdollisuudet taistella hyvistä sijoituksista kokonaisuudessaan 32 joukkueen sarjassa. Kisojen yhteydessä järjestettävä EU Mamanet -festivaali kokoaa osallistujat yhteen myös sukupuolten tasa-arvon edistämiseen liittyviin työpajoihin.

Tappioista huolimatta eilen saavutettiin TUL:n ensimmäinen kansainvälinen otteluvoitto padelissa! Suomen pari Mikael Luotola ja Jouni Kortesmäki joutui taipumaan avauspeleissä, mutta voitti Italian selvästi kolmannessa ottelussa. Tänään perjantaina joukkue ottelee välierissä ja mitalipeleissä. Myös Suomen tennisjoukkueella on edessään pronssiottelu veteraanien sarjassa. Turun Tennis -86 ja Seinäjoen Sisun urheilijoista koottu joukkue on otellut tasaisen vahvasti Cesenaticossa. Petankissa Suomea sekaduppelissa edustavat Merja Salonranta ja Jouni Heinonen voittivat kisan avauspäivänä upeasti kolme viidestä ottelustaan kolme, ja etenivät kirkkaasti jatkopeleihin Riccionessa. Harmittavan puolivälierätappion jälkeen Suomen pari valittiin kuitenkin turnauksen FairPlay-pelaajiksi, lämpimät onnittelut tunnustuksesta!

Kilpailulajien lisäksi Maailmankisoissa järjestetään liikuntakokeiluja ja erillistä ohjelmaa +55-vuotiaille senioriliikkujille. Päiviin mahtuu niin kävelyjalkapalloa, tabata-treeniä, erilaisia uusia pelejä kuin muitakin liikuntamuotoja hyvässä seurassa. Senioriliikunta on tullut Maailmankisoihin uutena lajina, ja on erittäin hienoa, että Suomesta on vahva edustus mukana myös tässä toiminnassa!

Toivotamme TUL:n joukkueelle paljon tsemppiä viimeisiin kilpailupäiviin, ja suuret onnittelut tähänastisista onnistumisista!? Käy kurkkaamassa kisatunnelmia Instagramista (@tulry) sekä Facebookista (Suomen Työväen Urheiluliitto).