CSIT:n Maailmankisoissa yhteisöllisyyttä ja onnistumisia

13.09.2023

CSIT:n World Sports Games -tapahtuma saatiin päätökseen Italiassa lauantaina 9.9. TUL:n joukkueelta nähtiin huikeita onnistumisia, upeita esityksiä ja loistavaa yhteishenkeä! Koko maailmankisaviikon mitalitilastossa Suomi saavutti kahdeksannen sijan 62 mitalilla – mitaleista 19 kultaisia, 18 hopeisia ja 25 pronssisia. Maailmankisaviikon suvereeni ykkönen oli Itävalta peräti 390 mitalilla. Voit tutustua kokonaistuloksiin tarkemmin kilpailujen verkkosivuilla tämän linkin kautta.

Uinnissa joukkueen mitalisaldoksi ehti nousta viikon aikana huikea 60. Suomalaisilta nähtiin upeita suorituksia ja omaan parhaaseen venymistä niin masters-sarjoissa kuin nuorten osaltakin. Osallistuvien liittojen välisessä rankingissa TUL sijoittui sekä masters-sarjoissa että yleisessä kisassa seitsemänneksi. Uinnissa nähtiin vuoden 2022 tapaan Itävaltalaisten mitalijuhlat, kun suuri joukkue onnistui kauhomaan altaassa kokonaisuudessaan peräti 315 mitalia. Suomen uintijoukkueessa ui 29 uimaria.

Mailapeleissä kisaviikko päätettiin suomalaisten pronssijuhliin, kun mitaleita saatiin juhlia sekä tenniksessä että padelissa. Padelissa Suomen pari Mikael Luotola ja Jouni Kortesmäki voitti pronssiottelussa Italian selkein luvuin (6-3, 6-1). Tenniksessä pronssipelissä puolestaan kaatui Tanskan joukkue (4-2). TUL:n tennisjoukkueessa edustivat Marjo Taittonen, Marita Waris, Matti Waris, Petri Sjöblom sekä Jari Hakala. Petankissa saatiin puolestaan juhlia turnauksen FairPlay-palkintoa, kun Suomen pari Merja Salonranta ja Jouni Heinonen palkittiin rehdistä pelistä ja hyvästä urheiluhengestä.

Mamanetissa Suomen joukkueet saivat arvokasta kisakokemusta, kun otteluita pelattiin aivan maailmankisaviikon viimeisiin hetkiin asti. Parhaasta suomalaissijoituksesta vastasi Sk Wings -joukkue sijoittuessaan kuudenneksi. Helsinki Panthers saavutti sijan 11 ja Catchy Ladies onnistui parantamaan peliään hienosti koko turnauksen edetessä sijoittuen lopulta sijalle 27. Joukkueita turnauksessa oli yhteensä huikeat 32. Joukkuepelien lisäksi joukkueet pääsivat nauttimaan myös rennomamsta Beach Mamanet -turnauksesta rannalla loistavassa säässä. Mamanet-joukkueiden yhteisessä rantaturnauksessa nähtiin suomalaisväriä myös ottelutauolla, kun Helsingin Jyryn Lipstikka -ryhmä sai mahdollisuuden esiintyä suurelle yleisölle tanssillaan Hahmot liikkeellä.

Haluamme kiittää koko Suomen joukkuetta onnistuneesta Maailmankisaviikosta Italian auringon alla!☀️ Seuraavan kerran CSIT:n Maailmankisat järjestetään Kreikan Loutrakissa vuonna 2025.

Löydät koko kisaviikon tulokset kilpailusivuilta tämän linkin kautta.