CSIT:n mestaruuksista kamppailtiin Italiassa – Elokuussa uidaan kilpaa Oulussa

20.06.2022

Kansainvälisen Työväen ja Amatööriurheilun Urheiluliitto CSIT:n mestaruuskilpailuista mamanet ja rantajalkapallo järjestettiin kuluneella viikolla Cerviassa ja voimistelu Cesenaticossa Italiassa. Adrianmeren rannalle oli kokoontunut lähes 1000 urheilijaa kamppailemaan CSIT:n mestaruuksista.

Kilpailut olivat menestys. Musiikki soi ja pelaajat tanssivat mamanet-turnauksen ottelutauoilla. Kilpailusta huokui reilun pelin henki. Rantajalkapallossa pelattiin miesten turnauksen lisäksi ystävyysottelu paikallisen soveltavan liikunnan ryhmän kanssa. Voimistelulajeista edustettuna olivat joukkuevoimistelun lisäksi suomalaisille vähemmän tunnetut aerodance ja fitkid.

Karstulan Kisa-Veikkojen Nano-voimisteluryhmän piti osallistua kilpailuihin, mutta järjestäjien viime hetken muutokset aikataulussa aiheuttivat sen, että kilpailumatka muuttui ainoastaan harjoitus- ja esiintymismatkaksi. Tämä ei tahtia haitannut, vaan ryhmä ehti harjoitusten lomassa vierailla muun muassa Venetsiassa ja San Marinossa.

Samaan aikaan mestaruuskilpailujen kanssa Cerviassa kokoontui myös CSIT:n hallitus. Hallituksella oli näin mahdollisuus kokoustamisen lisäksi seurata kisoja ja toimia palkintojen jakajina.

CSIT:n mestaruuskilpailut Oulussa 24.–28.8.
Seuraavat CSIT:n mestaruuskilpailut pidetään Suomessa Oulussa 24.–28.8. Lajina on uinti ja kilpailuihin on jo nyt ilmoittautunut osallistujia kuudesta maasta. Lisätietoja kilpailuista päivitetään CSIT:n sivulle.

Anu Rajajärvi
CSIT ExCom vice president