Toukolan Teräs TUL Cupin voittoon

26.06.2022

TUL Cupin finaali pelattiin tiistaina 21.6 Helsingin Talin nurmikentällä aurinkoisissa olosuhteissa. Finaalissa kohtasivat Helsinkiläinen Toukolan Teräs ja Tampereen Pallo-Veikot. Lähtökohta finaaliin oli herkullinen, sillä molemmat joukkueet ovat aloittaneet kautensa erinomaisesti kolmosdivisioonassa. Toukolan Teräs (ToTe) pitää kärkipaikkaa eteläisen alueen B-lohkossa ja Tampereen Pallo-Veikot (TPV) on läntisen alueen B-lohkon toisena.

Ottelun ensimmäinen puoliaika oli tunnusteleva cup-hengen mukaisesti TPV:n hallitessa palloa, mutta hyvät maalipaikat jäivät uupumaan. Toiselle puoliajalle helsinkiläiset paransivat peliään ja siirtyivät Joona Rämön maalilla 1-0 johtoon reilu tunnin pelin jälkeen. Teräksen avausmaalin jälkeen Tampereen Pallo-Veikot hakivat tasoitusta nostaen riskitasoja, mutta laadukkaille maalipaikoille pääseminen tuotti edelleen hankaluuksia. Vajaa kymmenen minuuttia ennen täyttä aikaa ToTe onnistui vielä toistamiseen, kun Moses Kumah viimeisteli lähietäisyydeltä loppulukemiksi 2-0.

Ottelu oli tasainen ja pelattiin hyvässä hengessä. TPV:n päävalmentaja Ash Civil oli pettynyt lopputulokseen, mutta piti ottelua hyvänä harjoituksena loppukautta ajatellen. Joukkueilla on mahdollisuus kohdata ensi vuonna uudestaan, mikäli molemmat joukkueet onnistuvat nousemaan kakkosdivisioonaan.