”Ei meidän seurassa” – Seksuaalinen yhdenvertaisuus -koulutus

27.06.2022

Vaikka Suomessa on otettu viime vuosina edistysaskeleita seksuaalisen moninaisuuden huomioimisessa, on tehtävää vielä paljon: vähän väliä kuulemme vieläkin lausuntoja, ettei ”meidän joukkueessa” tai ”meidän lajissa” ole muuta kuin heteroita, tai että seksuaalinen yhdenvertaisuus ei kuuluisi julkiseen keskusteluun.

Tasa-arvoisemman ja yhdenvertaisemman liikuntaympäristön luominen on meidän kaikkien vastuu. Yksi keino on lisätä tietoisuutta ja nostaa aiheita keskusteluun. Sen vuoksi olemme luoneet tasa-arvo- ja yhdenvertaisuuskoulutuksia eri teemoista, kuten seksuaalinen yhdenvertaisuus, sukupuolten tasa-arvo ja seksuaalinen häirintä. Koulutukset ovat ilmaisia ja löytyvät TULkouluttaa -verkkokoulutusalustaltamme.

Verkkokoulutusalustaltamme löydät mm. seuraavat koulutukset :

Seksuaalinen yhdenvertaisuus -koulutuksessa perehdytään seksuaalisuuksien moninaisuuteen ja ahtaisiin normeihin, jotka rajoittavat yhä kaikkien mahdollisuutta osallistua yhdenvertaisesti liikunta- ja seuratoimintaan. Koulutuksessa tarjotaan käytännön keinoja syrjintään puuttumiseen sekä seksuaalisen yhdenvertaisuuden edistämiseen seuratoiminnassa.

Sukupuolten tasa-arvo -koulutuksessa pureudutaan kysymyksiin kuten: tarvitaanko sukupuolikiintiöitä? Entäs sukupuolittaista tietoa? Miten sukupuolten tasa-arvoa edistetään? Miten huomioidaan sukupuolen moninaisuus arjen seuratoiminnassa?

Seksuaalisesta häirinnästä puhutaan paljon, mutta sen tunnistaminen ja siihen puuttuminen saatetaan kokea haastavaksi, jos valmiita toimintamalleja häirintätilanteiden ehkäisemiseen ja käsittelyyn ei ole.  Koulutus tarjoaa toimintamalleja ja auttaa seuroja luomaan käytäntöjä ja materiaaleja seksuaalisen häirinnän ennaltaehkäisyyn, häirinnästä vapaan urheilun ja liikunnan edistämiseen sekä seksuaaliseen häirintään puuttumiseen.

Suomen suurin ihmisoikeustapahtumaa Pride-viikkoa vietetään 27.6.–3.7.