European Mile -tapahtumissa iloa, liikuntaa ja yhdessäoloa

18.08.2021

Valttimaili. Joukku ihmisiä on lähtenyt juoksemaan hiekkatietä. Kaikilla juoksijoilla numerolaput.

Suomessa European Mile -tapahtumia järjestettiin viime viikonloppuna 14.8. Helsingissä, Tampereella ja Oulussa. Tapahtumat olivat osa kansainvälistä European Mile -tapahtumakonseptia, jonka tarkoituksena on kannustaa ihmisiä liikkeelle kävellen, juosten tai vaikka rullaten.

Helsingin, Tampereen ja Oulun tapahtumat olivat koko perheelle suunnattuja liikuntatapahtumia, johon osallistui noin 80-100 henkilöä tapahtumaa kohden. Helsingissä tapahtuma kulki nimellä Valttimaili. Valttimailissa kerrytettiin vähävaraisten lasten ja nuorten liikuntakassaa kulkemalla mailin matka. Matkalla nähtiin moneja liikkumistyylejä, sillä nuorin osallistuja kiersi mailin rattaissa. Kulttuurikävely tarjosi draamaa niin perheen pienimmille kuin isommillekin jäsenille, kun alueen historiaan kurkistettiin kulttuurikävelyllä ammattinäyttelijöiden johdolla.

Tampereen Hyvän mielen liikuntatapahtumassa koettiin koko perheen liikunnan riemua erilaisten lajikokeilujen ja jumppien kautta. Ketteryyttä ja tasapainoa pääsi testaamaan temppuradan seikkailuun, kun taas vauhtia ja nopeutta tarjosi ajanottokennot, joilla pääsi testaamaan oman juoksunopeuden. Valttimailin tapaan myös Tampereella kerrytettiin hyväntekeväisyyspottia kiertämällä urheilurataa nuorisourheilun tukemiseksi. Oulun Nallikarin Mailissa kierrettiin rastirata, joka sisälsi monipuolisia liikunnallisia ja nokkeluutta vaativia tehtäviä.

European Mile -tapahtumat järjestettiin tänä vuonna ensimmäistä kertaa, mutta onnistunut tapahtumakonsepti tulee mahdollisesti saamaan jatkoa tulevaisuudessa.

Seuraavista linkeistä pääset lukemaan ja katsomaan tunnelmakuvia paikallisista European Mile -tapahtumista: Helsingin Valttimailista ja Tampereen Hyvän mielen liikuntapäivästä.