Kalevan kisoissa kovia tuloksia – 14 mitalia TUL:n seurojen urheilijoille

31.08.2021

Kalevan kisoissa nähtiin TUL:n seurojen urheilijoita kovassa iskussa, kun mitalisijoituksiin ylsi 12 urheilijaa 11 eri seurasta. Neljä urheilijaa nappasi lajiensa mestaruudet: Wilma Murto, Mette Baas, Milja Thureson ja Taika Koilahti.

Salon Vilppaan seiväshyppääjä Wilma Murto teki historiaa ja nappasi naisten seipään kultamitalin uudella Suomen ennätystuloksella 472. Aikaisempi ennätys on Murron nimissä vuodelta 2016. Tulos riitti rikkomaan myös MM-rajan.

Karhulan Urheilijoiden seiväshyppääjä Tomas Wecksten ylitti 532 korkeuden ja saavutti sillä kolmannen sijan.

Mette Baas ja Milja Thureson kovassa vauhdissa

Naisten 200 ja 400 metrillä nähtiin Turun Tovereiden Milja Thuresonilta ja Veitsiluodon Kisaveikkojen Mette Baasilta kovia suorituksia molempien naisten juostessa kolmen parhaan joukkoon sekä 200 että 400 metrin matkoilla.

Thureson voitti 200 metrillä ja nousi Suomen mestariksi ajalla 23,70. Baas otti hopeaa 200 metrin sivumatkallaan ajalla 23,97.

Baas nappasi mestaruuden 400 metrillä ajalla 52,74 tehden oman uuden ennätyksen. Baas on yksi viime vuoden Viljo ja Vieno Salon säätiön apurahaurheilijoista. Lisäksi Baas on palkittu TUL Lapin piirin parhaaksi urheilijaksi 2020. Thureson sijoittui 400 metrin matkalla kolmanneksi ajalla 53,26.

Peipponen toiselle sijalle naisten 10 000 juoksussa ja Korkeasalo miesten kuulantyönnössä

Rovaniemen Lapin Johanna Peipponen juoksi 10 000 metrin matkalla toisen sijan ajalla 34.15,23.

Toiselle sijalle ylsi myös Lielahden Kipinän kuulantyöntäjä Arttu Korkeasalo. Korkeasalo työnsi kuulaa 18,31 metriä. Kolmannen sijan nappasi Porin Yleisurheilun Eero Ahola 18,17 metrillä. Korkeasalo ja Ahola ovat myös viime vuoden apurahaurheilijoita.

Koilahti pituushypyn mestariksi – Koukkula kolmiloikan kolmannelle sijalle

Turun Weikkojen pituushyppääjä Taika Koilahti voitti uransa toisen pituushypyn Suomen mestaruuden tuloksessa 618. Koilahti on yksi TUL:n yhteistyökumppaneiden edellisvuoden apurahaurheilijoista.

KangasalanUrheilijoiden Topias Koukkula hyppäsi kolmiloikassa 16,14 tuloksella kolmannen sijan.

Pikamatkoilta pronssia – Lehtonen miesten sileällä ja Stånng naisten aidoissa

Nurmijärven Yleisurheilun Oskari Lehtonen juoksi satasen sileällä kolmannen sijan ajalla 10,62. Lehtonen jäi pari kymmenystä omasta tämän kauden ennätyksestään, joka on 10.41.

Kuivasjärven Auran Sonja Stång nappasi kolmannen sijan 100 metrin aidoissa ajalla 13,77. Stång on kiertänyt nuorten arvokisoja hyvällä menestyksellä ja juoksikin Tallinnassa alle 20-vuotiaiden EM-kisoissa ennätyksensä tiukalla ajalla 13,50. Sonja on sekä 2020 että 2021 Viljo ja Vieno Salon säätiön apurahaurheilijoista.

Onnea kaikille Kalevan kisoissa menestyneille!