Kävele kiertotietä kauppaan – askelkisa kannustaa tekemään arkiliikuntaa lisääviä valintoja

28.08.2018

Kerää askelia yksin tai joukkueena kauppareissuilla, harrastuksissa, työmatkoilla tai lenkillä. Samalla kunto, aineenvaihdunta ja elämänlaatu paranee. Palkitsemme ahkerimmat liikkujat lahjakorteilla ja tuotepalkinnoilla. Kisatunnelmia voi jakaa sosiaalisessa mediassa tunnisteella #askelkisa.

Suosittu askelkisa käydään syyskuun kahden ensimmäisen viikon aikana 1.9.-16.9.2018. Tänä vuonna askelkisaan on ilmoittautunut mukava määrä yrityksiä, järjestöjä, urheiluseuroja ja muita työporukoita. Mukana kisaamassa ovat muun muassa mainostoimisto Värikäs, KSL-opintokeskus, SAKKI ry, Opiskelijoiden Liikuntaliitto sekä Suomen ylioppilaskuntien liitto.

Askelkisan tavoitteena on kannustaa osallistujia tekemään arkiliikuntaa lisääviä valintoja sekä havainnollistaa pienten arjen muutosten vaikutusta vuorokausittaiseen liikuntamäärään.

Vain 25 prosentille aikuisista kertyy terveytensä kannalta riittävästi reipasta tai rasittavaa kestävyysliikuntaa viikoittain (UKK-instituutti, 2018). Arkiliikunta, kuten kävely, vähentää stressiä ja parantaa elämänlaatua vaikuttamalla myönteisesti yleiseen vireystilaan ja unenlaatuun. Lisäksi kävelystä on apua painonhallinnassa sekä toimintakyvyn ylläpidossa.

Kävely on myös erinomainen valita aktiivisuuden lisäämiseen ja liikunnan aloittamiseen. Tässä muutama konkreettinen vinkki arkiaskelten kerryttämiseen:

  • vaihda auto pyörään tai kävelyyn aina kun voit
  • vaihda hissi ja rullaportaat rappusiin
  • kävele ainakin osa työmatkasta – jää esimerkiksi pois bussista muutama pysäkki liian aikaisin
  • mene kiertotietä kauppaan
  • jätä auto kaukaisimpaan parkkiruutuun
  • kerää askelia siivoamalla ja imuroimalla

Askelkisaan voi ilmoittautua täältä.
Joukkueen tai omat askelmäärät kisan aikana voi ilmoittaa täältä.