Koko Suomi ladulla 4.3.2023

28.02.2023

Liikkumisen riemu ja ilmassa väreilevä yhteenkuuluvuuden tunne kiteytyvät tähän maaliskuiseen lauantaihin. Nappaa sukset kainaloon, virittäydy talven tervehenkisimpään teemapäivään ja hiihdä hyvää mieltä. Tee Kansallisesta Hiihtopäivästä omanlaisesi: laturetkiä luonnossa, paikallisia oheistapahtumia tai piristäviä spurtteja Olympiastadionin majesteettisissa puitteissa.

Asiantuntijamme kokosi muutaman oivan vinkin Kansallisen hiihtopäivän 4.3. viettoon:

1. Aloita kevyesti ja anna itsellesi aikaa tutustua hiihtämiseen. Hiihdossa ei tarvitse mitata kilometrejä, vaan voi nauttia ulkoilusta sen aikaa, kun hyvältä tuntuu.
2. Hiihdä itsellesi sopivilla varusteilla. Jos sinulla ei ole omia hiihtovälineitä, niitä voi vuokrata tai lainata. Hiihto on kuntoilijalle edullinen laji, ja satsaamalla kerran kunnon välineisiin, voi niillä helposti hiihdellä useita vuosia tai jopa vuosikymmeniä.
3. Pukeudu sään mukaisiin vaatteisiin ja suosi kerrospukeutumista. Yleensä pakkaskelilläkin tarkenee hiihtää sulanmaan aikaan käyttävillä ulkovaatteilla, kuten tuulipuvuilla.
4. Ota mukaan juotavaa ja syötävää. Etenkin hiihtoretken kruunaa hyvät eväät!
5. Oikeat hiihtotekniikat tekevät hiihdosta helpompaa ja miellyttävämpää. Voit myös tutustua hiihtotekniikoiden perusteisiin verkkokoulutusalustallamme.
6. Kokeile hiihtoa eri muodoissa löytääksesi sinulle sopivimmat muodot. Toiset tykkäävät perinteisestä, toiset vapaasta ja joku kolmas nauttii metsäsuksilla umpihankihiihdosta. Hiihdä yksin tai yhdessä muiden kanssa.
7. Laduille ja luontoon ovat kaikki tervetulleita, joten muistetaan hyvä latuetiketti.
8. Varoitus: hiihtoon voi koukuttua, sillä se hellii niin mieltä kuin kehoa!