Mauri Niemelle Suomen Lentopalloliiton Kultainen kunniamerkki

13.12.2021

Lukuisissa eri tehtävissä lentopallon parissa ja lähes 50 vuotta Turun Tovereissa (TuTo) toimineelle Mauri Niemelle on myönnetty Suomen Lentopalloliiton kultainen kunniamerkki.

Kultainen kunniamerkki voidaan antaa liiton kunniapuheenjohtajalle, liiton kunniajäsenelle tai erittäin merkittävästä ja pitkäaikaisesta toiminnasta liiton tai yleensä lentopalloilun hyväksi. Kunniamerkit myöntää liittovaltuusto. Erityisen kunniamerkistä tekee sen, että se voi olla samanaikaisesti enintään 10 henkilöllä kerrallaan. Yhteensä Kultaisia kunniamerkkejä on myönnetty yhteensä vain 17 kpl ja ensimmäinen myönnettiin presidentti Mauno Koivistolle.

Suomen Lentopalloliiton Kultainen ansiomerkki myönnettiin Mauri Niemelle kunnianosoituksena hänen suomalaisen lentopalloilun hyväksi tekemästään mittavasta elämäntyöstä pelaajana, valmentajana, tuomarina, seuratoimijana, piiri- ja liittotasoilla sekä kansainvälisesti.

Kunniamerkin luovutti Lentopalloliiton puheenjohtaja Lauri Inna sunnuntaina 12.12.2021 TuTon kotiottelussa.

”TuTolle iso kiitos kaikesta järjestelystä. Siellä oli hienosti panostettu siihen, että taululle oli nostettu mun tuloksia ja kuvia ja oli kaikkea tarjottavaa”, Niemi kiittelee.

Mauri Niemi on ollut TuTolainen koko ikänsä. Hän on pelannut ja toiminut aktiivisena seuratoimijana jo 1950-luvulta lähtien. Niemi on toiminut aktiivisesti myös TUL:n ja Lentopalloliiton piiri- ja liittotasolla. Lisäksi hän on toiminut 62 vuotta lentopallotuomarina, mutta nyt on aika antaa jo nuoremmille tuomareille tilaa.

”Nyt olen 81-vuotias niin on pakko olla jo takana päin. Olin tuossa hetki sitten vielä tuomarina, niin kysyttiin tuleeko tuomari vanhainkodista. Silloin ajattelin, että nyt on aika lopettaa”, Niemi kertoo naureskellen.