Menestyksen polku 2021 seminaari – inspiroivia puheita, liikuttavia tarinoita ja merkityksellisiä kohtaamisia

29.11.2021

Lasse Mikkelsson Menestyksen polku seminaarissa lavalla.

Seurapäivät – Menestyksen polku 2021 -seminaari kokosi yhteen seuraväen ja muun liikuntayhteisön lauantaina 27.11. hotelli Crowne Plazaan Helsinkiin. Päivä koostui inspiroivista puheista, liikuttavista tarinoista, merkityksellisistä kohtaamisista ja illallistilaisuudesta, joka huipentui yllätysesiintyjän livekeikkaan.

Tilaisuuden avasi TUL:n hallituksen puheenjohtaja Lasse Mikkelsson. Mikkelsson nosti esille menestymisen monet muodot ja sen mittarit. TUL on mennyt yhteisönä eteenpäin viime vuosina ja jo nyt voi huomata muutoksen tuottaneen tulosta.

”Voittaminen ja menestyminen ilmenee monissa muodoissa. Se ei ole vain senttejä, sekunteja, maaleja, koreja tai muita mitattavia elementtejä. Menestys on kuitenkin onnistumisia, suuria ja pieniä. Voittaminen on parhaimmillaan itsensä voittamista, ei pelkästään kilpakumppaneiden kanssa kilvoittelua. – Meidän menestyksemme mitataan siinä, kuinka paljon liikutamme ihmisiä tai oikeastaan kuinka paljon mahdollistamme liikuntaa yhteiskunnassamme”, Mikkelsson avasi.

TUL:n hallituksen puheenjohtaja Lasse Mikkelsson avasi seminaarin avauspuheenvuorollaan
Tilaisuuden juontajana toimi Yle Urheiluruudusta tuttu toimittaja ja juontaja Manu Myllyaho

Avauksen jälkeen Huuhkajien päävalmentaja Markku Kanerva avasi puheessaan voittavan tiimin rakentamisen saloja. Kanerva lähestyi tätä kolmen näkökulman kautta: johtamis- ja valmennusfilosofian tärkeimmistä periaatteista, menestyvän joukkueen rakennus- ja uudistamisprosessista sekä hyvän ilmapiirin ja joukkuehengen luomisen kautta.

Huuhkajien päävalmentaja Markku Kanerva lavalla.
Markku Kanerva pilkkoi voittavan tiimin rakentamisen eri kokonaisuuksiin.

Veikkauksen varatoimitusjohtaja Velipekka Nummikoski lähestyi menestymistä yhteiskunnalliselta näkökulmalta. Veikkaus on viime vuosien aikana ollut murroksessa ja on ottanut isoja askelia kohti vastuullisempaa pelaamista. Vastuullisuusmatka etenee askel kerrallaan. Seuraavina isoina steppeinä tullaan näkemään rahapelaamisen tunnistautumisen laajenevan myös kuponkipeleihin ja raaputusarpoihin

Entinen freestylelaskija ja FightBack-liikkeen perustaja Pekka Hyysalo loi uskoa ja liikutti koko seminaariväkeä. Hyysalon kertoessa 2010 vuonna tapahtuneesta onnettomuudesta ja siitä seuranneesta koomasta koko 150 henkilön seminaaritilaan laskeutui hiljaisuus. Hyysalon päämäärätietoisuus ja positiivisuus ei jättänyt ketään kylmäksi, vaan puheen lopussa koko osallistujajoukko hurrasi Hyysalon puheelle nousten penkistä seisomaan.

”Ikinä, vaikka olis miten paha tilanne, ei kannata luovuttaa, vaan yrittää löytää ees pieni positiivinen häivähdys. Aina on jotain tehtävissä. Toivon, että jokainen teistä uskoo itseensä ja on valmis laittamaan oikeesti kaiken peliin tulevaisuuden eteen”, Hyysalo kertoi.

Psyykkinen valmentaja ja tietokirjailija Aleksi Tossavainen lähestyi menestymistä itsensä johtamisen ja voittavien tapojen kautta.

”Millaiset tavat meillä on tänään, määrittää sen, millaisia me ollaan tulevaisuudessa”, kiteytti Tossavainen tapojen merkityksestä.

Aleksi Tossavainen avasi tapojen merkitystä itsensä johtamisessa.

Esko Ranto, Opetus- ja kulttuuriministeriön nuoriso- ja liikuntapolitiikan osaston ylijohtaja, avasi menestymisen mahdollisuuksien liikuntapoliittisin keinoin. Keskeisenä teemana Ranto korosti ympäristövastuullisuutta liikunta- ja urheilumaailmassa.

”Ympäristövastuullisuus on konkreettisia toimia ja tekoja, jotka tulee huomioida kaikessa tekemisessä liikunnassa ja urheilussa”, Ranto korosti puheenvuorossaan.

Iltapäivän ohjelmassa oli mahdollisuus valita kolmen ohjelman väliltä. Osallistujilla oli mahdollisuus päästä kuuntelemaan pitkän linjan urheiluvaikuttaja Birgitta Kervisen ja olympiakävelijä Valentin Konosen tarinat lasikattojen rikkomisesta urheilumaailmassa, osallistua urheiluaiheiseen pubivisaan tai käydä opastetulla olympiastadionin esittelykierroksella.

Iltatilaisuudessa Juha Tapio valtasi yleisön

Ilta huipentui Hotelli Crowne Plazan juhlasaliin, jossa nautittiin kolmen ruokalajin illallinen hyvässä seurassa. Illan avauspuheenvuorossa TUL:n hallituksen toinen varapuheenjohtaja Anu Rajajärvi kiitti onnistuneesta tapahtumasta ja tarkasteli menneen vuoden onnistumisia. Puheenjohtaja Lasse Mikkelsson nosti maljan ja toivotti kaikki juhlavieraat tervetulleiksi iltatilaisuuteen.

Illan yllätysesiintyjää oli odotettu jännityksellä, vaikka osa oli saattanutkin jo arvata kenestä tunnetusta poplaulajasta on kyse. Juha Tapio valtasi kitarallaan koko juhlaväen.

Huuhkajien päävalmentaja Markku Kanerva ja TUL:n pääsihteeri Riku Tapio kohottamassa maljaa.
Juha Tapio valtasi livemusiikillaan yleisön. Juha Tapion kanssa esiintyi Tommi Viksten ja Ako Kiiski.
Viestikapula siirtyi illan päätteeksi Helsingin ja Uudenmaan piirin toiminnanjohtajalta Ville Hautakankaalta Oulun ja Kainuun piirin toiminnanjohtajalle Joni Valtalle. Ensi vuonna Seurapäivät järjestetään Oulussa.

Kiitämme jokaista seminaariin osallistunutta, te teitte tapahtumasta ikimuistoisen!

Kuvat: Mika Poutala