Mette Baas kovassa iskussa viikonlopun Suomi-Ruotsi-maaottelussa – kokonaistuloksena Ruotsi vei voiton

08.09.2021

Yleisurheilukentällä lähtötelineiden vieressä yksi ihiminen, josta kuvassa näkyy vain sääret.

Yleisurheilun perinteikkäässä Suomi-Ruotsi-maaottelussa Veitsiluodon Kisaveikkojen Mette Baas juoksi naisten 400 metrin maaotteluvoittoon uudella ennätyksellä. Baasin voittoaika oli 52,66, jolla hän paransi Tampereen Kalevan kisoissa syntynyttä ennätystään kahdeksan sadasosan verran.

Suomi-Ruotsi-maaottelu on jokavuotinen, pitkän historia omaava yleisurheilukilpailu Suomen ja Ruotsin välillä. Joka lajissa kilpailee kuusi urheilijaa: kolme Suomen joukkueesta ja kolme Ruotsin joukkueesta.

Naisten 4×400 metrin viestin avasi Turun Tovereiden Milja Thureson ajalla 54,3.  Baas juoksi ankkuriosuudellaan tiukan ajan 52,8 vieden suomalaisjoukkueen voittoon. Naisten 400 metrin viestijoukkueen kokonaisaika oli 3.33,89.

Baas juoksi 200 metrillä viidennen sijan ajalla 23.69 ja paransi omaa ennätystään 0,07 sekuntia. Turun Tovereiden Milja Thureson juoksikuudennen sijan ajalla 23,76. Ruotsi nappasi 200 metrillä tuplavoiton.

”Olisin odottanut kovempaakin tulosta 200 metrillä, mutta sain kakkosradan ja se sisäradan jyrkkyys vaikutti siihen omaan huippujuoksuun”, Thureson kommentoi 200 metrin juoksua.

Miehet nappasivat 4×100 metrillä voiton ajalla 39,76. Miesten viestijoukkueessa osuuden juoksi Nurmijärven Yleisurheilun Oskari Lehtonen. Lehtonen juoksi myös 100 metrillä ajan 10,94, joka riitti kuudenteen sijaan.

Kuulantyönnössä Lielahden Kipinän Arttu Korkeasalo työnsi 12,58 metrillä viidennen sijan ja Porin Yleisurheilun Eero Ahola 17,67 metrillä kuudennen sijan.

Aholan lisäksi miesten joukkueessa Porin Yleisurheilijoilta Suomea edusti Juha Lahdenranta, jokasijoittui viidenneksi kiekon heitossa mitalla 51,29.

Kolmiloikassa Kangasalan Urheilijoiden -68 Topias Koukkula hyppäsi 15,62 metriä, joka riitti viidenteen sijaan.

Nuorten Ruotsi-ottelussa samana viikonloppuna nähtiin myös kovia suorituksia. Hyvinkään Seudun Urheilijoiden Emilia Rouvinen heitti keihästä 49,12 metriä, joka oli Rouvisen uusi ennätys. Sijoitus riitti toiseen sijaan. Kuivasjärven Auran urheilija Essi Niskala juoksi 100 metriä uuteen ennätysaikaan 12,25, sijoittuen kolmanneksi.

Suomi-Ruotsi-maaottelussa Ruotsi vei lopulta voiton sekä naisissa että miehissä. Ruotsi-maaottelu on jokavuotinen tapahtuma, jolla on pitkät perinteet. Ensi vuonna Suomella on kotikenttäetu, sillä maaottelu kisataan Helsingin olympiastadionilla.