Rundi Helsinki ajettiin helteisissä olosuhteissa

02.09.2022

Pyöräilyn uusi merkkipäivä, Rundi Helsinki, ajettiin sunnuntaina 28.8 Helsingissä. Helsingissä on perinteisesti pöyräilty elokuussa. Ensin oli Tour de Helsinki, sitten Helsinki Velotour ja viimeisimpänä Rundi Helsinki. Rundi Helsingissä on mahdollisuus pyöräillä joko 100km tai 100 mailia (n. 160km). Rundi ei varsinaisesti ole kilpailu, vaan harrasteajo, missä on mahdollisuus valita itselleen sopiva vauhtiryhmä. Rundi lähti ja päättyi Helsingin Velodromille.

160km ajajat starttiviivalla

Rundi starttasi klo 10, kun 160km pyöräilijät lähtivät liikkeelle. Sää oli helteinen, lämpötilan ollessa lähelle 25 astetta. 160km lenkille lähti noin 200 urheaa pyöräilijää. Matkalle mukaan saatiin kovan luokan tekijät, kun Joonas Henttala ja Lotta Henttala ottivat osaa Rundille. Team Novo Nordiskia edustava ammattilaispyöräilijä Joonas Henttala voitti maantiepyöräilyn SM-kultaa vuonna 2021. Myös Joonaksen vaimo, Lotta Henttala, on ammattipyöräilijä. Lotalta löytyy mm. MM-kisojen 5. sija vuodelta 2016.

Klo 11 oli 100km startin vuoro. Urakkaan otti osaa noin 100 pyöräilijää. Rundiin osallistui kokonaisuudessaan 304 pyöräilijää. 160km ajossa ensimmäisenä maaliin saapui ehkä odotetustikin Joonas Henttala, jolta matkaan meni noin 4 tuntia. Rundille osallistui pyöräilijöitä peräti seitsemästä eri maasta, joista kauimmat ajajat olivat kotoisin Keniasta.

Rundin kokoisen pyöräilytapahtuman toteuttaminen vaatii paljon talkootyöläisiä erityisesti liikenteenvalvontaan. TUL:n panos Rundilla oli auttaa talkootyöläisten rekrytoimisessa ja liikkeelle saatiinkin yli 50 ahkeraa liikenteenvalvojaa jäsenseuroista. Liikenteenohjaus ja talkootiimi saivat erinomaista palautetta – tapahtumanjärjestäjä kiittää jokaista seuraa ja mukana ollutta talkoolaista! Nähdään ensi vuonna.

Teksi: Ville Hautakangas
Kuvat: Sampo Kerola