Kansallinen hiihtopäivä, Jyväskylä

Milloin

Milloin?

24.02.2024 klo 11.00

Missä?

Missä?

Ronsuntaipaleentie 279, Jyväskylä


TUL järjestää yhdessä Jyväskylän ladun kanssa hiihtotapahtuman kansallisena hiihtopäivänä.

TUL:n toimesta tarjolla maksutonta vapaan hiihtotyylin tekniikkaopetusta. Opetus on suunnattu kaikenikäisille vapaata hiihtotyyliä aloitteleville ja tekniikka-apua kaipaaville.

Aikataulu:

Klo 11.00 Yleisinfoa vapaan hiihtotavan tekniikoista

Klo 11.15–11.45 perusluistelu eli kuokka

Klo 11.45–12.15 Wassberg -teknikka

Klo 12.30–13.00 Vinkkejä Mogren -tekniikkaan ja sauvoittaluisteluun

Paikka: Ronsuntaipaleentie 279, Jyväskylä.

Ladun majan ympäristö, jäätilanteen salliessa Kolmisoppisen jäällä. Tekniikkapisteen tunnistaa punaisesta beach flag -lipusta.

Voi osallistua joko yhteen tai kaikkiin osioihin.

Hiihtotekniikoiden oppimiseksi ja hiihtoilon saavuttamiseksi suosittelemme tekniikkaopetukseen vapaan hiihtotavan välineitä.

Jyväskylän Ladun toimesta on mm. täysikuunhiihto ja -lumikenkäilymahdollisuus sekä kahvion maja avoinna.

Muumipeikko vierailee Ladun Majan pihapiirissä klo 10–14 välisenä aikana.

Hiihtomaa Kolmisoppisen jäällä pyritään sään mukaan pitämään auki omatoimiseen hiihdonopetteluun ja harjoitteluun niin lapsille kuin aikuisille. Tarvittaessa voit vuorata aikuisten hiihtovälineet majakahviosta.

Täysikuunhiihto lähtee Ladun Majalta klo 17 alkaen. Jokainen voi hiihtää omaa vauhtiaan. Täysikuun hiihdon pituus on n. 5 km. Latu kiertää Soidenlammen ympäri helppokulkuisessa maastossa. Reitin voi hiihtää molemmilla tyyleillä yhden tai useamman kerran. Reitti on valaistu myös ulkotulilla. Ei osanottomaksua. Lisätietoja: Reijo Leino, 040 5688751, reijo.leino@elisanet.fi

Opastettu lumikenkäretki lähtee Ladun Majalta klo 17 ja on kestoltaan n. 1,5 tuntia. Reitti kulkee vaihtelevassa metsämaastossa sekä Kolmisoppisen jäällä vallitsevan jää- ja lumitilanteen mukaan. Retki soveltuu hyvin myös tähän lajiin tutustumiseen. Ei osanottomaksua. Tarvittaessa voit vuokrata lumikengät + sauvat meiltä 5 eurolla. Varaa ne 23.2. mennessä. Ota mukaan otsalamppu, juotavaa sekä säähän sopiva vaatetus. Lisätietoja ja lumikenkien varaus: heikki.viljanen@jyvaskylanlatu.fi

Huomioitavaa:

Tapahtuman järjestäjä ei vakuuta osallistujia.

Muutokset aikatauluun ovat mahdollisia.