Lihaskunnosta hyvinvointia – Hyvinvointitapahtuma Espoossa

Milloin

Milloin?

12.11.2022 klo 10.00 – 12.11.2022 klo 15.00

Missä?

Missä?

Fressi Espoonlahti, Espoonlahdenkuja 3

Järjestäjä

Järjestäjä

TUL ry, Suomen Diabetesliitto ry, Pääkaupunkiseudun Diabetesyhdistys ry, Fressi


Lihaskunnosta hyvinvointia -tapahtuma on ikäihmisille suunnattu yhteisöllinen hyvinvointipäivä, joka tarjoaa tietoa lihaskuntoharjoittelun roolista yleisen hyvinvoinnin ja liikuntakyvyn ylläpitämisen kannalta sekä sen merkityksestä diabeteksen ennaltaehkäisyssä ja diabetesta sairastavan omahoitona. Tarjolla luentoja, ohjattuja liikuntatunteja, ammattilaisten vinkkejä lihaskunnon harjoittamiseen sekä Pääkaupunkiseudun Diabetesyhdistyksen infopiste, jossa muuan muassa verensokerimittauksia. Kuntosalin puolella saa koko tapahtuman ajan harjoitella omatoimisesti ja hyvinvointikeskuksen saunat sekä hierontatuolit ovat myös osallistujien vapaassa käytössä.

Tapahtumassa tarjoillaan hernekeittoa, kahvia, sekä tuotepaketit kahdelle sadalle ensimmäiselle ilmoittautuneelle, tuotepaketit sisältävät esimerkiksi Fysiolinen tuotteita.

Lisäksi tapahtumasta saat käyttöösi kuntosaliohjelman aloittelevalle kuntosaliharjoittelijalle. Paikan päällä myös mahdollisuus varata ilmainen personal trainerin / fysioterapeutin tutustumiskonsultaatio.

Päivän ohjelma:

10.00-15.00

Ovet aukeavat
10:00 Ilmoittautuminen, Pääkaupunkiseudun Diabetesyhdistyksen infopiste, omatoimista harjoittelua
10:30 –> Hernekeittotarjoilu alkaa

Luennot:
11:00-12:00
Lihaskunnon merkitys ikääntyessä ja lihasvoimaharjoittelu diabeetikolla – Hannu Kokki, Erikoislääkäri
Hyvinvointia Liikunnalla – Tanja Kulmala, Viestintäsuunnittelija Suomen Diabetesliitto ry

Valitse vapaasti kolmesta ohjatusta tunnista
12:15-12:45 1) Power Plate 2) kiertoharjoittelu kuntosalilla, 3) Fressi selkä

13:15-13:45 1) Power Plate 2) kiertoharjoittelu kuntosalilla, 3) Fressi selkä

14:15-14:45 : 1) Power Plate 2) kiertoharjoittelu kuntosalilla, 3) Fressi selkä

Tapahtuman lopetus
15:00

Ohjatut liikunnat: (klo 12.15, 13.15 ja 14.15).

Power Plate: Nopeaa ja tehokasta kehonhuoltoa! Power Plate Move® -laitteen värähtelyn tarkoituksena on tuottaa lihakseen tahdosta riippumattomia lihassupistuksia. Värähtely välittyy koko vartalon läpi aktivoiden lihassupistuksia 25–50 kertaa sekunnissa. Tunti sisältää erilaisia kehoa huoltavia liikkeitä, joissa värähtelevää alustaa hyödynnetään. Alustan päällä tehdään mm. tasapainoliikkeitä ja dynaamisia sekä staattisia venytyksiä. Lisäksi alustan värähtelyn avulla hierotaan ja rentoutetaan lihaksia.

Kiertoharjoittelu: Lyhyen alkulämmittelyn jälkeen kiertoharjoittelua kuntosalilaitteilla sekä pienvälineitä apuna käyttäen. Lopuksi yhteinen loppuvenyttely.

Fressi Selkä: Tunnilla keskitytään monipuolisesti selän vahvistamiseen ja liikkuvuuden lisäämiseen, sekä niska- ja hartiaseudun rentouttamiseen. Tunti sopii hyvin myös aloittelijoille.

Ilmoittautuminen:

Tapahtumaan voi ilmoittautua ennakkoon tai paikanpäällä, mutta varmistaaksesi paikan ohjatuille tunneille on syytä ilmoittautua ennakkoon jo nyt:

Tapahtuma on avoin ja maksuton kaikille, tervetuloa!

Voit hypätä tapahtumaan mukaan missä vaiheessa tahansa päivää, mutta paikkaa ohjatuille tunneille ei voida taata rajallisten osallistujamäärien vuoksi. Nähdään Fressillä!

Tapahtuman järjestäjinä toimivat Suomen Työväen Urheiluliitto TUL ry, Suomen Diabetesliitto ry sekä Pääkaupunkiseudun Diabetesyhdistys ry yhteistyössä Liikuntakeskus Fressin kanssa.