Helsinki-info ja liikkuminen

Tältä sivulta löydät käytännön tietoa muun muassa liikkumisesta Helsingissä ja joukkoliikenteestä tapahtumaviikonlopun aikana sekä tietoa Helsingin jäähallin ympäristöstä.

Tapahtumaviikonlopun päätapahtumapaikat 14.–16.6.2019 ovat Helsingin Kaupunginteatteri (TUL100 Teatterigaala), Helsingin jäähalli (Joukkojen juhla) sekä Töölön kisahalli (International Show Competition ja muita lajitapahtumia). Lajitapahtumat keskittyvät Helsinkiin, mutta kilpailuja järjestetään myös Espoossa ja Vantaalla.

Liikkuminen julkisella liikenteellä

Helsingin päärautatieasemalta on hyvät kulkuyhteydet viikonlopun päätapahtumapaikoille. Joukkoliikenteen reittejä voi helposti hakea HSL:n Reittioppaasta.

Helsingin Kaupunginteatteri sijaitsee osoitteessa Ensi linja 2. Rautatieasemalta on noin 20 minuutin kävelymatka teatterille. Teatterille pääsee keskustasta useilla bussilinjoilla, jotka voi tarkastaa Reittioppaasta. Rautatieasemalta lähtee myös raitiovaunuja Kaupunginteatterin suuntaan, kuten numerot 9, ja 3 (jää pois Hakaniemen pysäkillä).

Helsingin jäähalli sijaitsee osoitteessa Nordenskiöldinkatu 11-13. Keskustasta pääsee jäähallille noin 15 minuutissa sekä bussilla että raitiovaunulla. Bussilla pääsee keskustasta useilla Elielinaukiolta (päärautatieaseman vierestä) lähtevillä linjoilla. Reitti kulkee Mannerheimintietä pitkin (jää pois Kansaneläkelaitoksen pysäkillä.) Jäähallille pääsee myös Lasipalatsin edestä lähtevillä raitiovaunuilla 4 ja 10. Reitti kulkee Mannerheimintietä pitkin (jää pois Kansaneläkelaitoksen pysäkillä.)

Töölön kisahalli sijaitsee osoitteessa Paavo Nurmen kuja 1. Rautatieasemalta on noin 25 minuutin kävelymatka kisahallille. Rautatieasemalta pääsee kisahallille useilla Elielinaukiolta lähtevillä busseilla. Myös Lasipalatsin edestä lähtevät raitiovaunut 4 ja 10 menevät kisahallille (jää pois Oopperan pysäkillä.)

HSL:n matkaliput

  • Joukkoliikenteen kertalippu: lippuja voi ostaa HSL-sovelluksella, automaateista, myyntipisteistä (esimerkiksi R-kioskeilta) tai bussin kuljettajalta. Kun ostat lipun kuljettajalta, varaa mieluiten tasaraha. Busseissa ei voi maksaa pankki- tai luottokortilla.
  • Vuorokausilippu 1-7 päiväksi:  Jos matkustat useita kertoja saman päivän aikana, kannattaa valita vuorokausilippu. Voit valita lipun voimassaoloajaksi 1–7 vuorokautta. Kertakortille ladattavia vuorokausilippuja myydään useimmissa joukkoliikennelippujen myyntipaikoissa. Yhden vuorokauden lippuja on myynnissä myös busseissa.
  • Kerta- ja vuorokausilippujen hinnat löytyvät HSL:n sivuilta.

Jos tulet tapahtumiin esiintyjäksi tai vapaaehtoiseksi, tarjoamme sinulle yhteistyökumppanimme HSL:n kanssa julkisen liikenteen lipun ajalle 14.–16.6. Liput jaetaan Helsingin jäähallin TUL100-infopisteellä to 13.6. alkaen.

Tilauslinja-autot

Tilauslinja-autojen pysäköintiä varten olemme varanneet lauantaiksi 15.6. Laakson ratsastuskentän pysäköintialueen (osoite Auroranportti). Pysäköintialue sijaitsee Helsingin jäähallin välittömässä läheisyydessä, toisella puolella Nordenskiöldinkatua.

Perjantaina TUL100 Teatterigaalan ajaksi on myös varattu pysäköinti tilauslinja-autoille Helsingin Kaupunginteatterin läheisyydestä.

Liikkuminen omalla autolla

Etenkin Helsingin jäähallin ympäristössä lauantaina ja Töölön kisahallin läheisyydessä sunnuntaina on myös muita isoja tapahtumia, joiden vuoksi osa teistä voidaan sulkea ja alueen maksulliset pysäköintipaikat täyttyvät nopeasti. Kannustamme tapahtumaan osallistujia liikkumaan julkisilla kulkuneuvoilla aina kun se on mahdollista.

Jos saavut Helsinkiin omalla autolla, voit jättää auton joukkoliikenteen asiakkaille tarkoitetuille liityntäpysäköintipaikoille, joista useat ovat maksuttomia. Liityntäpysäköinnistä matka jatkuu kätevästi junalla, metrolla tai bussilla. Tietoa ja kartan liityntäpysäköintipaikoista löydät HSL:n verkkosivuilta.

Helsingin jäähallin pihalla on maksullinen (10 €/12 tuntia), kaikille avoin pysäköintialue, jossa on rajoitetusti tilaa.

Helsingin jäähallin ja alueen kartat

Helsingin jäähallin ympäristö kartalla

Lataa pdf

Helsingin jäähallin pohjapiirrokset

Lataa pdf