Vapaaehtoisille

Suomen Työväen Urheiluliiton 100-vuotisjuhlavuosi huipentuu kesäkuussa juhlittavaan tapahtumaviikonloppuun. Tule mukaan tekemään TUL100-juhlavuoden kohokohtaa! TUL100-tapahtumaviikonloppu järjestetään Helsingissä 13.–16.6.2019. Tapahtumaviikonloppuun odotetaan tuhansia kävijöitä. Jotta viikonlopusta saadaan upea ja toimiva kokemus jokaiselle osallistujalle, tarvitsemme joukon vapaaehtoisia huolehtimaan monenlaisista tehtävistä viikonlopun aikana.

Tapahtumat järjestetään Helsingin Kaupunginteatterissa, Helsingin jäähallilla, Töölön kisahallilla ja ympäri Helsinkiä järjestettävinä liikuntatapahtumina. Voit lukea lisää tapahtumaviikonlopusta täältä.

Vapaaehtoistoimintaan voivat ilmoittautua mukaan kaikki yli 15-vuotiaat henkilöt. Kokemusta vapaaehtoistyöstä tai liikunnasta ei tarvita. Riittää, että olet innostunut järjestämään kanssamme ikimuistoista tapahtumaa. Vapaaehtoisille on tarjolla monenlaisia työtehtäviä tapahtuman kaikilla sektoreilla, aina tapahtuman rakentamisesta kuvaamiseen.

Juhlaviikonlopun tapahtumissa ja valmistelussa saat kokemusta ja ainutkertaisen mahdollisuuden osallistua hienon TUL100-juhlaviikonlopun toteuttamiseen. Lämpimästi tervetuloa mukaan tekemään ikimuistoista juhlavuoden huipentumaa!

Vapaaehtoisille tarjoamme

Tarjoamme jokaiselle vapaaehtoiselle ikimuistoisen viikonlopun, mahdollisuuden saada uusia ystäviä ja luoda suhteita eri aloilla toimiviin liikunnan ystäviin. Opiskelijat voivat mahdollisesti saada tehtävistä opintoihinsa sopivia opintopisteitä (mainitsethan opintoalasi hakemuksessasi).

Jokaiselle vapaaehtoiselle tarjotaan perjantaina ja lauantaina työvuoron aikana lounas. Yhteistyökumppanimme HSL:n kanssa tarjoamme vapaaehtoisten kulkemiseen julkisen liikenteen seutulipun perjantaista sunnuntaihin 14.–16.6.2019.

Jokainen vapaaehtoinen saa lisäksi itselleen muistoksi vapaaehtoisten t-paidan. Halutessaan vapaaehtoiset voivat myös pyytää todistuksen työskentelystään tapahtumassa.

Vapaaehtoisilta toivomme

Toivomme kaikilta vapaaehtoisilta innostusta tarjolla oleviin tehtäviin, positiivisuutta ja aikaansaavaa asennetta. Ensisijaisesti toivomme vapaaehtoisten voivan sitoutua tekemään työvuoroja kaikkina päivinä 13.–16.6.2019, mutta voit ilmoittautua mukaan 1–4 päiväksi.

Vapaaehtoisten tulee pärjätä suomen kielellä. Muusta kielitaidosta on etua monissa tehtävissä.

Pyrimme löytämään jokaiselle vapaaehtoiselle sopivan työtehtävän. Kerrothan hakemuksessasi, millaisista työtehtävistä pidät, niin löydämme sinulle parhaan mahdollisen tehtävän.

Hyvä tietää tapahtuman aikana

Huomaathan, että Helsingin jäähalli on kokonaisuudessaan Restelin elintarvikehuoneisto. Tästä ja elintarvikehygienia-asetuksista johtuen Helsingin jäähalliin ei saa tuoda omia eväitä. Jäähallissa ei ole mahdollisuutta myöskään lämmittää omaa ruokaa.

Turvallisuussyistä myös lasipullojen tuonti jäähalliin on ehdottomasti kielletty.

Vapaaehtoisten tehtävät

Asiakaspalvelu

Asiakaspalvelun rooli on taata jokaiselle kävijälle onnistunut tapahtumakokemus. Asiakaspalvelutehtävät käsittävät esimerkiksi lipunmyynnin, tapahtuman infopisteen toiminnan ja tapahtuma-alueella tehtävän opastuksen ja neuvonnan.

Asiakaspalvelun henkilöiltä toivotaan iloista ja positiivista asennetta, kielitaitoa sekä asiakaspalvelualttiutta. Helsinki-tuntemus auttaa asiakaspalvelutehtävissä.

Attaseat

Attaseat toimivat vieraiden opastamisessa. Attaseoiden tehtävänä on varmistaa, että kansainvälisille vieraille ja kutsuvieraille jää hienot muistot tapahtumaviikonlopusta. Attaseat opastavat, neuvovat ja auttavat vieraita tarvittaessa.

Attasealta toivottaan ulospäin suuntautuneisuutta, kohteliaisuutta sekä palvelualttiutta. Attaseoilta edellytetään englannin kielen sujuvaa taitoa, muu kielitaito on eduksi tehtävässä.

Ensiapu

Ensiapuun tarvitaan henkilöitä takaamaan sitä, että osallistujilla on hätätilanteen sattuessa apu lähellä.

Ensiavun tehtäviin osallistuvilta vapaaehtoisilta edellytetään vähintään voimassa olevaan EA1-todistusta.

Järjestyksenvalvonta

Järjestyksenvalvojat edistävät ja ylläpitävät tapahtuman osallistujien turvallisuutta. Järjestyksenvalvojan tehtävissä toimitaan tasapuolisesti, asiallisesti ja sovinnollisuutta edistäen.

Järjestyksenvalvontaan osallistuvilla henkilöillä on toivottavaa olla voimassa oleva järjestyksenvalvojakortti.

Kuljetuspalvelu

Kuljetuspalvelun tehtävissä liikutaan joustavasti tapahtuma-alueella ja tapahtumapaikkojen välillä. Kuljetuspalvelun henkilöt kuljettavat tavaroita ja henkilöitä tapahtuman aikana.

Kuljetuspalvelun henkilöillä on oltava vähintään B-ajokortti. Kuljetuspalveluiden henkilöiltä toivotaan oman ajoneuvon käyttömahdollisuutta tapahtuman ajaksi (maksamme kilometrikorvauksen 0,28 €/km).

Kulunvalvonta

Kulunvalvonnan tehtävänä on varmistaa, että tapahtumapaikkojen eri alueilla pääsee liikkumaan vain kyseiselle alueelle oikeutetut henkilöt. Kulunvalvonnan henkilöt varmistavat kulkuoikeudet sekä ohjaavat tarvittaessa vieraita, esiintyjiä ja vapaaehtoisia tapahtuma-alueella ja sen ympäristössä.

Kunnossapito

Kunnossapidon tehtäviin kuuluu tapahtuman yleisen siisteyden ylläpito. Kunnossapidon henkilöt huolehtivat muun muassa tapahtuman kierrätyksestä ja tapahtuman siisteyden säilymisestä. Kunnossapidon tehtäviä toteutetaan yleensä pienissä ryhmissä.

Liikenteen- ja pysäköinninohjaus

Liikenteenohjaajat ovat vastuussa tapahtuman liikenteen sujuvuudesta ja pysäköinnistä. Liikenteenohjaajan tehtävissä auttaa liikennetuntemus ja hyvä kokonaisuuksien hahmottaminen.

Ohjelma-avustus

Ohjelma-avustuksen tehtäväkenttään kuuluu muun muassa juontajat, lava-avustajat, voimisteluohjaajat ja näytösavustajat.

Ohjelma-avustuksen tehtävissä toivotaan reippautta, tarkkuutta ja iloisuutta. Kerrothan ilmoittautumisen yhteydessä, mikäli sinulla on jo kokemusta jostain edellä mainitusta tehtävistä.

Ruokailun avustavat tehtävät

Ruokailussa tarvitaan vapaaehtoisia avustamaan varsinaista henkilökuntaa ruokailun yhteyteen. Vapaaehtoiset auttavat muun muassa pöytien siistimisessä, ruokailun sujuvuudessa sekä ruokailun kulunvalvonnassa.

Tapahtuman rakennus ja purkaminen

Tapahtuman rakentamiseen ja purkamiseen tarvitaan reippaita ja toimeen tarttuvia vapaaehtoisia. Rakennustaito on eduksi, mutta ei välttämätön.

Tapahtuman somistus

Tapahtuman somistukseen liittyy monenlaisia tehtäviä. Muun muassa tapahtumapaikan koristelu ja sen suunnitteleminen, kyltitys sekä opasteiden asettaminen kuuluu tapahtuman somistusryhmän tehtäviin.

Somistuksen tehtäviin osallistuvilta henkilöiltä toivotaan hyvää visuaalista silmää ja järjestelmällisyyttä.

Varasto

Tapahtuman rakentamisen ja purkamisen aikana sekä itse tapahtuma-ajaksi tarvitaan henkilöitä auttamaan varastolle. Varastolla olevat henkilöt pitävät huolen siitä, että tavarat pysyvät järjestyksessä ja että oikea tavara kuljetetaan oikeaan paikkaan.

Viestintä- ja mediapalvelut

Viestintä- ja mediapalveluiden henkilöt pitävät huolta siitä, että tapahtumasta on ajantasaisesti tietoa tarjolla. Viestintä- ja mediapalveluiden tehtäviin kuuluu esimerkiksi valokuvausta, sosiaalisen median päivittämistä ja tapahtuman dokumentointia.

Tehtäviä varten tarvitset oman kameran tai hyvälaatuisia kuvia ottavan puhelimen. Kerrothan ilmoittautumisen yhteydessä, millaisia kuvausvälineitä sinulla on käytettävissäsi tapahtumaan, sekä kokemuksesi viestinnästä.