TUL:n uusi puheenjohtaja on Lasse Mikkelsson

16.06.2019

Suomen Työväen Urheiluliitto TUL ry valitsi tänään 30. liittokokouksessaan liiton hallituksen uudeksi puheenjohtajaksi Liikuntakeskus Pajulahden toimitusjohtajan ja rehtorin Lasse Mikkelssonin Hämeen piiristä. Ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi valittiin Henrik Nyholm (Suur-Helsingin piiri) ja toiseksi varapuheenjohtajaksi Anu Rajajärvi (Uudenmaan piiri).

– TUL:n painopiste tulee siirtymään urheilullisempaan ja liikunnallisempaan suuntaan, uusi puheenjohtaja toteaa innoissaan ja nostaa esiin kaksi tärkeää seikkaa:

– Kaikille lapsille ja nuorille tulisi taata tasapuoliset liikunta- ja harrastusolosuhteet sosiaalisesta taustasta riippumatta. Jokaisen kannattaa liikkua ja urheilla: parhaan pääoman sijoitukselleen saa sijoittamalla kaverinsa ja itsensä liikuttamiseen.

Muut hallituksen jäsenet ovat: Pirjo Ailanto (Varsinais-Suomi), Pekka Hahl (Savo), Tuomo Laine (Varsinais-Suomi), Petteri Luokkala (Lappi), Päivi Saarinen (Kymenlaakso), Aira Ikonen (Tampere), Harry Seidler (Suur-Helsinki) ja Tuija Vähänen-Koivuluoma (Satakunta).

TUL:n valtuuston puheenjohtajaksi valittiin Jari Rantala (Hämeen piiri), ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi Satu Kosola (Tampereen piiri) ja toiseksi varapuheenjohtajaksi Tarja Tenkula (Pohjanmaan piiri).

TUL on 13.–16.6. juhlinut 100-vuotisjuhlavuotensa päätapahtumaviikonloppua, joka on koonnut tuhansia ihmisiä pääkaupunkiseudulle. Neljän päivän aikana on järjestetty yli 20 lajitapahtumaa, Helsingin Kaupunginteatterin suuren näyttämön täyttänyt TUL100 Teatterigaala sekä viikonlopun ja koko juhlavuoden päätapahtuma Joukkojen juhla Helsingin jäähallissa.

Lisää uutisia tapahtumaviikonlopun tapahtumista on verkkolehti TUL Aviisissa.