Esiintyjille


Valitse suosikkikohtauksesi ja sinulle sopivin ohjelma ja ilmoittaudu mukaan!

Joukkojen juhla 15.6.2019 on ammattilaisten suunnittelema kokonaistaideteos, jossa tärkeinä elementteinä liikunnallisten kohtausten lisäksi ovat musiikki, valo, projisoinnit ja visuaalisuus. Juhlan kokonaisuus etenee historiaan liittyvien kohtausten kautta kohti tulevaisuutta. Juhla on näyttävä kokonaisuus, johon kaikki voivat osallistua joko esiintyjinä tai katsojina. Juhla yhdistää yhteiseen tapahtumaan voimistelijat, urheilijat ja kuntoliikkujat.

Kaikilla halukkailla on mahdollisuus osallistua yhteisölliseen tapahtumaan. Voit tutustua tarkemmin Joukkojen juhlan kohtauksiin (alla) sekä ohjelmiin, joihin etsimme esiintyjiä. Sivun alareunasta löydät ohjelmien harjoitusaikataulun. Voit ilmoittautua ohjelmiin oheisen lomakkeen kautta. Sitovat ilmoittautumiset on tehtävä viimeistään 15.12.2018.

Pääsuunnittelijat: Tuula Linnusmäki ja Minna Saari
Sävellys: Kimmo Pohjonen

Harjoituspäivä 27.1.2019 Tampereella

Joukkojen juhlan harjoituspäivä järjestetään Tampereella 27.1.2019 klo 10.30–19.00 Tampereella (Hatanpään koulu, Haapakuja 2). Harjoituspäivä on tarkoitettu Joukkojen juhlan ohjelmien kertaus- ja opetusharjoituksiin, sekä juhlan kokonaisuuden rakentamiseen.

Mukaan tulevat koreografit, ohjaajat, piiri-/seuraohjaajat ja ohjelmia harjoitelleet esiintyjät. Koululla on mahdollisuus keittolounaaseen (5 euroa). Kanttiinissa kahvia/teetä/pientä purtavaa.

Ilmoittauduttehan ohjelmaharjoituksiin seuroittain/ohjelmittain ennakkoon 7.1.2019 mennessä: aira.ikonen@tul.fi. Ilmoita samalla henkilömäärä keittolounaalle osallistujista.

Lisätietoa harjoituspäivästä [pdf]

Esiintymisasut

Joukkojen juhlan esiintymisasut on tilattava viimeistään 20.1.2019. Lisätietoa esiintymisasuista antaa Aira Ikonen: aira.ikonen@tul.fi

Joukkojen juhlan puvustussuunnitelma [pdf]
Esiintymisasujen hinnat[pdf]
Esiintymisasujen mittataulukko [pdf]

Esiintymisasujen tilauslomakkeet

Liittojuhla 1927, naiset
Liittojuhla 1927 / sota-aika, miehet
Äiti–lapsi-ohjelma
Aikuinen–lapsi-ohjelma
Lasten ohjelma
Kunto-ohjelma, naiset
Kunto-ohjelma, miehet
Liittojuhla 1946, naiset
Nuorten ohjelma
Naisten ohjelma, Juhla

Harjoitusvideot

Voit tilata linkin ohjelmakohtaisiin harjoitteluvideoihin ja muuhun materiaaliin Kimmo Kamppilalta, kimmo.kamppila(at)tul.fi. Ilmoita viestissä sähköpostiosoitteesi, nimesi, seurasi ja ohjelma, jonka opetusvideon haluat. Saat linkin omalle koneelle ladattaviin materiaaleihin.

Kohtaukset

I TUL:n synty 1919

Osallistujista muodostetaan työväki, joka on lavalla koko esityksen ajan tehden ”työtä”. Koreografia: Tuula Linnusmäki, Minna Saari ja Mariikka Santaharju.

II Ensimmäisen liittojuhlan aikaan 1927

Naisten ja miesten ohjelmat ovat tuulahduksia menneestä. Ne esittelevät viitteellisesti vuoden 1927 kenttäohjelmia nykyajan keinoin. Koreografia: naiset Tonja Manninen ja Piia Hannila,
miehet Mariikka Santaharju.

III Sodan varjo

Noin 20 äiti-lapsi-paria tekevät ohjelmansa valospotissa. Koreografia: Tuula Linnusmäki, Minna Saari ja Mariikka Kakko

Miesten ohjelma. Koreografia: Mariikka Santaharju.

IV Yhtenäisyyden aikaan. Voimakkaan kasvun, hyvinvoinnin ja rakentamisen aikaan

Aikuinen-lapsi-ohjelma laajenee. Koreografia Sanna Räisänen. Lasten riehakas ja leikkisä ohjelma, joka sopii yli 7-vuotiaille. Koreografia: Kati Matinlauri ja Mirva Saarela.

Kuntoilijat: ohjelma kuvaa seesteistä kasvun ja ilon aikaa. Koreografia Marita Hellberg ja Eeva-Liisa Hämäläinen.

Naisten ohjelma: Taimi Hirvosen koreografia vuodelta 1946.

V Lajien voimaa

TUL:n urheilu esittäytyy. Ohjelma koostuu lajinomaisista harjoitteista sekä projisoinneista eri urheilijoista ja lajeista. Mukana TUL:n voimistelun huippunimet Minetit ja Jouki Tikkanen. Koreografiat: joukkuevoimistelu yli 12-v. Viivi ja Ninni Ylönen, telinevoimistelu Riku Koivunen.

VI Kohti seuraavaa vuosisataa

Nuorten ohjelma: Ennakkoluuloton ja vahva nuorille suunnattu koreografia, joka liittää nuoret uudistuneeseen perinteen ketjuun. Yli 12-vuotiaille. Koreografia Mimmi Marjamaa.

VII Juhla

Naisten ohjelma: Juhlava ja tanssillinen koreografia. Koreografi Aira Ikonen

Joukkojen juhlan finaali johon kaikki esiintyjät osallistuvat.

Viimeiseksi lavalle jäävät työläiset. Työ jatkuu kohti seuraavaa vuosisataa.

Koreografia: Tuula Linnusmäki, Minna Saari, Aira Ikonen ja Mariikka Santaharju.

Aikataulu:

  • Sitovat ilmoittautumiset seuroilta 15.12.2018
  • Ohjelmakohtaiset pukutilaukset seuroilta 5.1.2019

Harjoitukset:

Lisätiedot

Tuula Linnusmäki
koreografi
tuula.linnusmaki(at)sisasuomentanssi.fi
045 127 0889

Aira Ikonen
aira.ikonen(at)tul.fi