Esiintyjille

Tervetuloa esiintyjäksi Joukkojen juhlaan!

Joukkojen juhla 15.6.2019 on ammattilaisten suunnittelema kokonaistaideteos, jossa tärkeinä elementteinä liikunnallisten kohtausten lisäksi ovat musiikki, valo, projisoinnit ja visuaalisuus. Juhlan kokonaisuus etenee historiaan liittyvien kohtausten kautta kohti tulevaisuutta. Juhla on näyttävä kokonaisuus, johon kaikki voivat osallistua joko esiintyjinä tai katsojina. Juhla yhdistää yhteiseen tapahtumaan voimistelijat, urheilijat ja kuntoliikkujat.

Yhteistyökumppanimme HSL:n kanssa tarjoamme kaikille esiintyjille pääkaupunkiseudun julkisen liikenteen seutulipun 14.–16.6.2019. Tätä varten tarvitsemme jokaisen esiintyjän nimen. Jos olet vastuussa ryhmästäsi etkä ole saanut linkkiä lomakkeelle, jolla nimet ilmoitetaan, ole yhteydessä projektityöntekijään: aino.nevalainen@tul.fi.

HSL:n matkaliput ja ruokaliput ne varanneille jaetaan Helsingin jäähallin TUL100-infopisteellä 13.6. alkaen.

Hyvä tietää tapahtuman aikana

Löydät jäähallin kartat ja liikkumiseen liittyvät tiedot tältä sivulta.

Huomaathan, että Helsingin jäähalli on kokonaisuudessaan Restelin elintarvikehuoneisto. Tästä ja elintarvikehygienia-asetuksista johtuen Helsingin jäähalliin ei saa tuoda omia eväitä. Jäähallissa ei ole mahdollisuutta myöskään lämmittää omaa ruokaa.

Turvallisuussyistä myös lasipullojen tuonti jäähalliin on ehdottomasti kielletty.

Harjoitukset

Helsinki

Naisten juhlat -ohjelma

  • Ke 5.6. klo 13–14 Malmin työväentalo

Lisätietoja Helsingin harjoituksista: marja.sylman@gmail.com

Harjoitukset 13.–15.6.

Torstaina 13.6.2019 jäähallissa harjoittelevat koreografit, piiriohjaajat ja seurojen nimetyt vastuuohjaajat. Perjantaina 14.6. ja lauantaina 15.6. harjoittelevat kaikki esiintyjät. Harjoituksiin Jäähallilla käytetään koko perjantaipäivä, aamusta iltaan. Harjoituksissa käydään läpi kaikki ohjelmat välikohtauksineen.

Harjoitusaikataulu [pdf]

Esiintymisasut

Esiintymisasuihin liittyvät tiedustelut Aira Ikoselle: aira.ikonen@tul.fi

Joukkojen juhlan puvustussuunnitelma [pdf]
Esiintymisasujen hinnat[pdf]
Esiintymisasujen mittataulukko [pdf]

Harjoitusvideot

Voit tilata linkin ohjelmakohtaisiin harjoitteluvideoihin ja muuhun materiaaliin Kimmo Kamppilalta, kimmo.kamppila(at)tul.fi. Ilmoita viestissä sähköpostiosoitteesi, nimesi, seurasi ja ohjelma, jonka opetusvideon haluat. Saat linkin omalle koneelle ladattaviin materiaaleihin.

Kohtaukset

I TUL:n synty 1919

Osallistujista muodostetaan työväki, joka on lavalla koko esityksen ajan tehden ”työtä”. Koreografia: Tuula Linnusmäki, Minna Saari ja Mariikka Santaharju.

II Ensimmäisen liittojuhlan aikaan 1927

Naisten ja miesten ohjelmat ovat tuulahduksia menneestä. Ne esittelevät viitteellisesti vuoden 1927 kenttäohjelmia nykyajan keinoin. Koreografia: naiset Tonja Manninen ja Piia Hannila,
miehet Mariikka Santaharju.

III Sodan varjo

Noin 20 äiti-lapsi-paria tekevät ohjelmansa valospotissa. Koreografia: Tuula Linnusmäki, Minna Saari ja Mariikka Kakko

Miesten ohjelma. Koreografia: Mariikka Santaharju.

IV Yhtenäisyyden aikaan. Voimakkaan kasvun, hyvinvoinnin ja rakentamisen aikaan

Aikuinen-lapsi-ohjelma laajenee. Koreografia Sanna Räisänen. Lasten riehakas ja leikkisä ohjelma, joka sopii yli 7-vuotiaille. Koreografia: Kati Matinlauri ja Mirva Saarela.

Kuntoilijat: ohjelma kuvaa seesteistä kasvun ja ilon aikaa. Koreografia Marita Hellberg ja Eeva-Liisa Hämäläinen.

Naisten ohjelma: Taimi Hirvosen koreografia vuodelta 1946.

V Lajien voimaa

TUL:n urheilu esittäytyy. Ohjelma koostuu lajinomaisista harjoitteista sekä projisoinneista eri urheilijoista ja lajeista. Mukana TUL:n voimistelun huippunimet Minetit ja Jouki Tikkanen. Koreografiat: joukkuevoimistelu yli 12-v. Viivi ja Ninni Ylönen, telinevoimistelu Riku Koivunen.

VI Kohti seuraavaa vuosisataa

Nuorten ohjelma: Ennakkoluuloton ja vahva nuorille suunnattu koreografia, joka liittää nuoret uudistuneeseen perinteen ketjuun. Yli 12-vuotiaille. Koreografia Mimmi Marjamaa.

VII Juhla

Naisten ohjelma: Juhlava ja tanssillinen koreografia. Koreografi Aira Ikonen

Joukkojen juhlan finaali johon kaikki esiintyjät osallistuvat.

Viimeiseksi lavalle jäävät työläiset. Työ jatkuu kohti seuraavaa vuosisataa.

Koreografia: Tuula Linnusmäki, Minna Saari, Aira Ikonen ja Mariikka Santaharju.

Hyvä tietää tapahtuman aikana

Huomaathan, että Helsingin jäähalli on kokonaisuudessaan Restelin elintarvikehuoneisto. Tästä ja elintarvikehygienia-asetuksista johtuen Helsingin jäähalliin ei saa tuoda omia eväitä. Jäähallissa ei ole mahdollisuutta myöskään lämmittää omaa ruokaa. Suosittelemme varaamaan lämpimän lounasruokailun Helsingin jäähallilta. Ruokailun pääset varaaman kätevästä tästä linkistä.

Turvallisuussyistä myös lasipullojen tuonti jäähalliin on ehdottomasti kielletty.

Lisätiedot

Tuula Linnusmäki
koreografi
tuula.linnusmaki(at)sisasuomentanssi.fi
045 127 0889

Aira Ikonen
aira.ikonen(at)tul.fi